Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse handbalvrouwen onder 17 naar EK in Macedonië

Geplaatst opzondag 22 maart 2015 - 15:05

De Nederlandse handbalvrouwen onder de 17 jaar hebben zich in Georgië geplaatst voor het Europees Kampioenschap in Macedonië.

De ploeg won in Kutaisi na een bloedstollend duel met 30-28 van Litouwen.

Achter Noorwegen
Hierdoor eindigt Nederland achter Noorwegen als tweede in kwalificatiegroep 3. Nederland - met Kalia Klomp uit Roermond - had veel moeite met Litouwen en keek al snel tegen een 4-2 achterstand aan. Bij rust stond Oranje met 15-12 achter.

Laatste minuten
Het Nederlands team liep in de tweede helft de achterstand langzaam in en vanaf 21-21 ging de score gelijk op tot 28-28. In de laatste minuten van de wedstrijd namen de vrouwen van bondscoach Robert Nijdam afstand van de tegenstander.

Lees ook: Handbalvrouwen onder 17 op koers voor EK.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Handbalvrouwen onder 17 op koers voor EK
Limburgse handbaltalenten naar EK
Handbalbestuurder Paul Ramakers overleden
Handballers Venlo verliezen eerste duel
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen