Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse handballers winnen verrassend van Zweden

Geplaatst opzaterdag 9 juni 2018 - 18:09

Het Nederlandse handbalteam heeft in Den Bosch voor een geweldige verrassing gezorgd door de eerste wedstrijd voor WK-kwalificatie van Zweden te winnen.

In de Maaspoort in Den Bosch werd de nummer twee van het afgelopen EK met 25-24 verslagen en daarmee zette Oranje een belangrijke stap richting WK, dat volgend jaar in Duitsland en Denemarken wordt gehouden.

Voorsprong
Oranje, met zeven Limburgers in de selectie, had bijna de hele wedstrijd een kleine voorsprong op de Zweden. Bij rust stonden Nederland met 13-12 voor, maar direct na de hervatting trokken de Scandinaviërs de stand in evenwicht. Het bleef spannend in Den Bosch, maar het Nederlandse team bezweek in de slotfase niet onder de druk van de Zweden.

Jasper Adams en Kay Smits leverden ieder met vier doelpunten een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse overwinning.

Return
Woensdag wordt het tweeluik tegen de Zweden afgesloten met de return in Kristianstad. Als Nederland ook dan een goed resultaat pakt, staan de Oranje handballers voor het eerst sinds het WK van 1961 weer op een eindtoernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen