Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nederlandse handballers winnen verrassend van Zweden

Geplaatst opzaterdag 9 juni 2018 - 18:09

Het Nederlandse handbalteam heeft in Den Bosch voor een geweldige verrassing gezorgd door de eerste wedstrijd voor WK-kwalificatie van Zweden te winnen.

In de Maaspoort in Den Bosch werd de nummer twee van het afgelopen EK met 25-24 verslagen en daarmee zette Oranje een belangrijke stap richting WK, dat volgend jaar in Duitsland en Denemarken wordt gehouden.

Voorsprong
Oranje, met zeven Limburgers in de selectie, had bijna de hele wedstrijd een kleine voorsprong op de Zweden. Bij rust stonden Nederland met 13-12 voor, maar direct na de hervatting trokken de Scandinaviërs de stand in evenwicht. Het bleef spannend in Den Bosch, maar het Nederlandse team bezweek in de slotfase niet onder de druk van de Zweden.

Jasper Adams en Kay Smits leverden ieder met vier doelpunten een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse overwinning.

Return
Woensdag wordt het tweeluik tegen de Zweden afgesloten met de return in Kristianstad. Als Nederland ook dan een goed resultaat pakt, staan de Oranje handballers voor het eerst sinds het WK van 1961 weer op een eindtoernooi.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen