Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse GP uitgesteld: thuisrace Verstappen niet in mei

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 16:08

Max Verstappen zal zijn Formule 1-debuut op Nederlandse bodem nog even moeten uitstellen.

De Nederlandse grand prix op het circuit van Zandvoort, die gepland stond op zondag 3 mei, is vanwege de coronacrisis uitgesteld. Ook de GP's van Spanje en Monaco zijn uitgesteld.

Vijfde race
Dat hebben de Formule 1 en de organisatie van de Dutch GP bekendgemaakt. Het zou oorspronkelijk de vijfde race van het seizoen zijn. Eerder werden al de eerste vier races, in Australië, Bahrein, Vietnam en China, uitgesteld, waardoor het er even op leek dat Zandvoort de seizoensopening van de Formule 1 in de schoot geworpen kreeg.

Lees ook: Pitlane: 'Zandvoort kan zomaar start van F1-seizoen worden'

35 jaar
Dat feest gaat dus niet door. Wanneer de race wél wordt verreden, is nog onduidelijk. De betrokken partijen gaan daarover in overleg. Het Formule 1-circus zou in mei voor de eerste keer in 35 jaar in Nederland neerstrijken.

Azerbeidzjan
De verwachting is dat pas op z'n vroegst in juni geracet kan gaan worden in de Formule 1. Waar en wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog de vraag. Na het wegstrepen van Nederland, Spanje en Monaco is de GP van Azerbeidzjan op 7 juni in principe de eerste race op de kalender.

Lees ook: Streep door GP Bahrein en Vietnam, ook Zandvoort onder druk

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen