Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse gasten vinden Limburg ook in coronacrisis wel

Geplaatst opdinsdag 24 augustus 2021 - 7:03

Ruim 935.000 toeristen sliepen in het tweede kwartaal van dit jaar in een Limburgs hotel, vakantiepark of camping. Dat zijn er zo'n 20 procent minder dan in 2019. De overnachtingen werden vooral geboekt door Nederlandse gasten.

Buitenlandse toeristen bleven nog wel weg, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In eigen land
Het aantal Nederlandse gasten dat in het tweede kwartaal op vakantie ging in eigen land, lag zelfs iets hoger dan in 2019, dus nog voor de pandemie. 872.000 Nederlanders boekten een overnachting in Limburg. Twee jaar geleden waren dat er nog 808.000.

Buitenlandse gasten
Door de coronapandemie kwamen er weinig buitenlandse gasten naar onze provincie. Dit was met 63.000 gasten net iets hoger dan vorig jaar (52.000) toen toeristen vlak na de start van de pandemie massaal wegbleven.

In de lente van dit jaar kwamen er in totaal ongeveer 900.000 buitenlanders vakantie vieren met overnachting in Nederland. In dezelfde periode vorig jaar - toen de coronapandemie net was begonnen - ging het om 800.000 buitenlandse gasten.

Ter vergelijking: in de lente van 2019 overnachtten er nog 5,9 miljoen buitenlandse toeristen in Nederland.

Compensatie
In Limburg steeg het aantal Nederlandse gasten met bijna 8 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2019. Deze compensatie was in Zeeland het grootst: daar steeg het aantal Nederlandse gasten met 71 procent. In Friesland met 10 procent.

Noord-Holland, met daarin de toeristische trekpleister Amsterdam, moest het in het tweede kwartaal met 68 procent minder gasten doen dan in dezelfde periode in 2019.

Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen