Families dansen sterren van de hemel tijdens Dansdagen

Acht families onderzoeken hun band met elkaar in het dansproject Bloedbanden van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, dat woensdag in première gaat.

Extra feestelijke Dansdagen

Het jaarlijkse festijn de Nederlandse Dansdagen viert 5, 6, 7 en 8 oktober zijn twintigjarige bestaan met 38 producties, waarvan tien premières.

Maastricht is inspiratiebron voor grote dansvoorstelling

Maastrichtenaren zijn een grote inspiratiebron voor de Nederlandse Dansdagen.

Extra subsidie voor Nederlandse Dansdagen

De Nederlandse Dansdagen, het jaarlijkse dansfestival in Maastricht, krijgt komend jaar 100.000 euro.

Dansdagen krijgt 60.000 euro extra van provincie

De Nederlandse Dansdagen krijgt 60.000 euro per jaar extra van de provincie Limburg.

Directeur dreigt: 'Dansdagen verdwijnen zonder extra geld'

De Nederlandse Dansdagen in Maastricht verdwijnen als de provincie de komende vier jaar niet jaarlijks 200.000 euro subsidie op tafel legt.

Video: Foto-expo Bijenkort Maastricht (24 sep 2016)
Video: expo met dansfoto's in Maastrichts warenhuis

In de Bijenkorf in Maastricht zijn de komende tijd foto's te zien van Hans Gerritsen. Hij maakt al 35 jaar foto's bij dans- en balletvoorstellingen.

Recordaantal groepen en choreografen op Dansdagen

De Nederlandse Dansdagen heeft tijdens komende editie reen recordaantal dansgezelschappen en choreografen op het driedaagse festival in Maastricht staan.

ANP
Vertrekkend Dansdagen-directeur: 'Beatrix was hoogtepunt'

Het bezoek van prinses Beatrix aan de Nederlandse Dansdagen afgelopen jaar noemt scheidend directeur Peggy Olislaegers een van de hoogtepunten uit haar festivalloopbaan.

Prinses Beatrix schrikt van vallende man in Maastricht

Bij het verlaten van Het Feest van de Nederlandse Dans in Maastricht werden prinses Beatrix en burgemeester Annemarie Penn-te Strake opgeschrikt door een man die plotseling op de grond viel.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda