Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlands zaalvoetbalteam wint in Sittard van Slowakije

Geplaatst opdinsdag 10 februari 2015 - 21:56

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft maandagavond in Sittard de laatste oefenwedstrijd voor de EK-kwalificatie gewonnen.

De ploeg van de Maastrichtse bondscoach Marcel Loosveld versloeg Slowakije dinsdag met 4-1.

Maandag speelde Oranje in Sittard ook al tegen Slowakije, toen werd het 3-3.

Keeper onpasseerbaar
In een goed gevulde Topsporthal in Sittard kwam Nederland na zes minuten op voorsprong. Hoeissein Bouzambou rondde een assist van zijn broer Said prima af. Voor rust raakten beide ploegen nog een keer de paal. Na rust werden de Slowaken sterker. Het was lange tijd eenrichtingsverkeer richting het Nederlandse doel, maar keeper Manuel Kuijk bleek lang onpasseerbaar en hield zijn ploeg op de been.

Intikkertje
Zes minuten voor tijd verdubbelde Amir Molkârâi met een intikkertje de Nederlandse voorsprong. Toen Slowakije een veldspeler als vliegende keep inzette kon Zaid El Morabiti er ook nog heel simpel 3-0 van maken.

'Vliegende keep'
In de slotfase wisten de Slowaken toch nog een bal langs keeper Kuijk te krijgen, maar spannend werd het niet meer. Sterker nog: omdat de Slowaken met een 'vliegende keep' bleven spelen, werd het in de laatste minuut via Oualid Saadouni zelfs nog 4-1.

Bosnië
Nederland kan zich nu gaan opmaken voor de EK-kwalificatie, in maart in Bosnië. Tegenstanders dan zijn Rusland, Bosnië en Letland. Het EK vindt volgend jaar plaats in Servië. Vorig jaar nam de ploeg van Loosveld ook deel aan het EK. Daarvoor ontbrak het Nederlands zaalvoetbalteam negen jaar op grote toernooien.

Nederlandse zaalvoetballers verslaan Slowakije.
Video: L1
Foto: Twan Spierts
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Nederlands zaalvoetbalteam plaatst zich voor play-offs
Geen stunt handballers Oranje in Sittard
Zaalvoetballers beginnen EK-kwalificatie met nederlaag
Nederlandse zaalvoetballers uitgeschakeld
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen