Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nederlands zaalvoetbalteam wint in Sittard van Slowakije

Geplaatst opdinsdag 10 februari 2015 - 21:56

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft maandagavond in Sittard de laatste oefenwedstrijd voor de EK-kwalificatie gewonnen.

De ploeg van de Maastrichtse bondscoach Marcel Loosveld versloeg Slowakije dinsdag met 4-1.

Maandag speelde Oranje in Sittard ook al tegen Slowakije, toen werd het 3-3.

Keeper onpasseerbaar
In een goed gevulde Topsporthal in Sittard kwam Nederland na zes minuten op voorsprong. Hoeissein Bouzambou rondde een assist van zijn broer Said prima af. Voor rust raakten beide ploegen nog een keer de paal. Na rust werden de Slowaken sterker. Het was lange tijd eenrichtingsverkeer richting het Nederlandse doel, maar keeper Manuel Kuijk bleek lang onpasseerbaar en hield zijn ploeg op de been.

Intikkertje
Zes minuten voor tijd verdubbelde Amir Molkârâi met een intikkertje de Nederlandse voorsprong. Toen Slowakije een veldspeler als vliegende keep inzette kon Zaid El Morabiti er ook nog heel simpel 3-0 van maken.

'Vliegende keep'
In de slotfase wisten de Slowaken toch nog een bal langs keeper Kuijk te krijgen, maar spannend werd het niet meer. Sterker nog: omdat de Slowaken met een 'vliegende keep' bleven spelen, werd het in de laatste minuut via Oualid Saadouni zelfs nog 4-1.

Bosnië
Nederland kan zich nu gaan opmaken voor de EK-kwalificatie, in maart in Bosnië. Tegenstanders dan zijn Rusland, Bosnië en Letland. Het EK vindt volgend jaar plaats in Servië. Vorig jaar nam de ploeg van Loosveld ook deel aan het EK. Daarvoor ontbrak het Nederlands zaalvoetbalteam negen jaar op grote toernooien.

Nederlandse zaalvoetballers verslaan Slowakije.
Video: L1
Foto: Twan Spierts
Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Nederlands zaalvoetbalteam plaatst zich voor play-offs
Geen stunt handballers Oranje in Sittard
Zaalvoetballers beginnen EK-kwalificatie met nederlaag
Nederlandse zaalvoetballers uitgeschakeld
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen