Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlands handboogteam niet bij wereldbeker in Turkije

Geplaatst opmaandag 5 juni 2017 - 22:06

Het Nederlands handboogteam, waarvan Mike Schloesser en Steve Wijler deel uitmaken, neemt niet deel aan de tweede wereldbekerwedstrijd, die dinsdag in Antalya begint.

De Nederlandse Handboog Bond heeft deze beslissing genomen vanwege de veiligheidsrisico's aan de Turkse kust.

Achter
Steve
Wijler uit Horn, die enkele weken geleden zijn debuut in de wereldbekerstrijd in Sjanghai met een overwinning bekroonde, staat achter de beslissing van de bond, al realiseert hij zich dat het de kans dat hij zich plaatst voor de finale om de wereldbeker, verkleint. Hij hoopt eind van de maand in Salt Lake City en bij de afsluitende wedstrijd in Berlijn voldoende punten te kunnen scoren om tot de finale door te dringen.

Wijler heeft in Sjanghai de A-status verworven en richt zich vanaf eind juni volledig op de handboogsport. "Op korte termijn wil ik de worldcupfinale halen, me plaatsen voor het WK in Mexico en in 2020 naar de Olympische Spelen in Tokio gaan."

Niet eens
Mike
Schloesser uit Weustenrade is het niet eens met het bondsbesluit om weg te blijven uit Antalya. "Het is daar volgens mij veilig en ik vind het jammer dat we daar niet van de partij zijn."

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Handboogschutter Steve Wijler wint Vegas Shoot 2018
Goud voor Steve Wijler in Nîmes, Schloesser verliest
Mike Schloesser en Steve Wijler naar WK Boogschieten
Mike Schloesser overleeft kwartfinale World Cup niet
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen