Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlands Film Festival tegen stopzetten Limburgse subsidie

Geplaatst opdonderdag 28 oktober 2021 - 14:52

De organisatie van het Nederlands Film Festival heeft zich uitgesproken tegen het beëindigen van de provinciale subsidie aan het Limburg Film Fonds.

In een brief aan het Limburgs Parlement schrijft de organisatie dat er met verbazing is gekeken naar het besluit dat het provinciebestuur vanaf 2023 wil stoppen met de subsidie van jaarlijks drie ton.

Lokale verhalen
De organisatie vindt dat de afgelopen jaren vanuit de regio steeds meer lokale verhalen en films van Limburgs talent worden aangeboden aan het festival. "Specifiek vanuit Limburg constateren we ook dat de kwaliteit met stappen toeneemt. Niet voor niks zijn de afgelopen edities van het festival jaarlijkse meerdere producties genomineerd voor de Gouden Kalveren Competitie. En werd ook meer dan eens een nominatie verzilverd", zo staat in de brief aan het Limburgs Parlement.

Lees ook: Filmmakers willen behoud Limburgs filmsteunfonds

Samenwerking
"Ook op het gebied van talentontwikkeling en professionalisering wordt nauw samengewerkt met het Limburg Film Fonds", zo constateert het Nederlands Film Festival. Daarom vindt het dat al die ontwikkelingen niet te rijmen vallen met het stopzetten van de provinciale subsidie aan het Fonds. Eerder protesteerden al 17 Limburgse filmmakers en acteurs in een gezamenlijke protestbrief tegen het stoppen van de subsidie.

Lees ook: Provincie pompt miljoenen in de Limburgse filmindustrie

Op 19 november komt de kwestie aan de orde in de commissie Cultuur van het Limburgs Parlement. Maar de kans is groot dat er ook al tijdens de behandeling van de begroting op 5 november over wordt gesproken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen