Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nederlands-Duitse campagne tegen onnodig grensverkeer'

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 16:17

Nederland en Duitsland onderzoeken of ze een gemeenschappelijke campagne kunnen opzetten om onnodig grensverkeer te beperken.

Dat zegt verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Overleg
Het overleg met de Duitse regering over het grensverkeer verloopt 'heel goed', verklaarde de bewindsman vrijdag na de ministerraad. Maandag staat over het onderwerp opnieuw een gesprek gepland.

Economie
Het is volgens hem belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het feit dat het verkeer tussen Nederland en Duitsland ontzettend belangrijk is voor de economie. Ook is er veel grensverkeer van mensen met een vitaal beroep.

Strenge eisen
Het Duitse tijdschrift Der Spiegel meldde eerder op de dag dat de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer strenge eisen wil gaan stellen aan het grensverkeer met Nederland. Dat geldt al voor een aantal andere buurlanden van Duitsland.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Seehofer is er 'momenteel geen aanleiding het huidige beleid (aan de grenzen) te veranderen'.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen