Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nederlands-Duitse campagne tegen onnodig grensverkeer'

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 16:17

Nederland en Duitsland onderzoeken of ze een gemeenschappelijke campagne kunnen opzetten om onnodig grensverkeer te beperken.

Dat zegt verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Overleg
Het overleg met de Duitse regering over het grensverkeer verloopt 'heel goed', verklaarde de bewindsman vrijdag na de ministerraad. Maandag staat over het onderwerp opnieuw een gesprek gepland.

Economie
Het is volgens hem belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het feit dat het verkeer tussen Nederland en Duitsland ontzettend belangrijk is voor de economie. Ook is er veel grensverkeer van mensen met een vitaal beroep.

Strenge eisen
Het Duitse tijdschrift Der Spiegel meldde eerder op de dag dat de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer strenge eisen wil gaan stellen aan het grensverkeer met Nederland. Dat geldt al voor een aantal andere buurlanden van Duitsland.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Seehofer is er 'momenteel geen aanleiding het huidige beleid (aan de grenzen) te veranderen'.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen