Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlanders gaan Belgische kerncentrales controleren

Geplaatst opdonderdag 17 december 2015 - 13:27

Nederland gaat Belgische kerncentrales inspecteren en Belgische deskundigen gaan Nederlandse centrales controleren. Dat gebeurt op aandringen van de Tweede Kamer.

In België staan zeven centrales: vier in Doel ten noorden van Antwerpen tegen de grens met Nederland en drie in Tihange zuidwestelijk van Maastricht.

Veiligheid
Een aantal reactoren wordt regelmatig afgeschakeld, waardoor er twijfels zijn gerezen over de veiligheid, aldus Vos. Vooral inwoners van Zeeland, West-Brabant en Zuid-Limburg maken zich zorgen. Veiligheid moet voorop staan, aldus Tweede Kamerlid Jan Vos (PvdA) donderdag.

Nieuwe jaar
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en haar Belgische collega Jan Jambon maakten onlangs al afspraken over gezamenlijke inspecties. Het is de bedoeling dat de Nederlandse toezichthouder ANVS en de Belgische FANC dat vanaf 1 januari gaan doen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

GroenLinks: 'tikkende tijdbom Tihange snel sluiten'
PvdA wil niet dat Tihange langer open blijft
Vicepremier België: onze kerncentrales zijn heel veilig
Schultz vroeg België om kerncentrales te sluiten
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen