Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nederlander verdacht van doodrijden Gele Hesjes-activist

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 19:11

De vrachtwagen die vrijdagavond betrokken was bij de dodelijke aanrijding met een activist van de Gele Hesjes in Visé, net over de grens bij Eijsden, is gevonden. De bestuurder daarvan is een Nederlander en wordt nu gezocht.

Het voertuig werd zaterdag ontdekt op een parkeerplaats in Tilburg, meldt het Belgische parket op een persconferentie.

Spoorloos
Een 56-jarige Nederlandse truckchauffeur is nog steeds op de vlucht. Er is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd om hem te vinden. Hij wordt volgens het ANP verdacht van 'opzettelijke slagen en verwondingen met de dood' tot gevolg. Eerder ging de politie nog uit van een ongeval. Maar volgens een ooggetuige zou de chauffeur zijn doorgereden nadat hij de demonstranten in gele hesjes had gezien.

Slachtoffer
De identiteit van het dodelijk slachtoffer is inmiddels ook bekend. Het gaat om de 50-jarige Luikenaar die luistert naar de naam Roger Borlez, volgens de Belgische media.

Limburg
Een woordvoerster van de politie in Limburg zei zaterdagochtend al dat de Nederlandse politie in samenwerking met de Belgische collega's uitkijkt naar de vrachtwagen. De Gele Hesjes-beweging in Maastricht en Weert stonden zaterdag stil bij de om het leven gekomen man.

Lees ook: Gele Hesjes Weert laten zich voor het eerst zien

Gele Hesjes
De Gele Hesjes maken zich al weken lang s
terk vóór lagere prijzen en tégen regeringsleiders. De beweging is geïnspireerd op de grote Franse protesten tegen de hogere brandstofaccijnzen in dat land.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen