Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlander verdacht van doodrijden Gele Hesjes-activist

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 19:11

De vrachtwagen die vrijdagavond betrokken was bij de dodelijke aanrijding met een activist van de Gele Hesjes in Visé, net over de grens bij Eijsden, is gevonden. De bestuurder daarvan is een Nederlander en wordt nu gezocht.

Het voertuig werd zaterdag ontdekt op een parkeerplaats in Tilburg, meldt het Belgische parket op een persconferentie.

Spoorloos
Een 56-jarige Nederlandse truckchauffeur is nog steeds op de vlucht. Er is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd om hem te vinden. Hij wordt volgens het ANP verdacht van 'opzettelijke slagen en verwondingen met de dood' tot gevolg. Eerder ging de politie nog uit van een ongeval. Maar volgens een ooggetuige zou de chauffeur zijn doorgereden nadat hij de demonstranten in gele hesjes had gezien.

Slachtoffer
De identiteit van het dodelijk slachtoffer is inmiddels ook bekend. Het gaat om de 50-jarige Luikenaar die luistert naar de naam Roger Borlez, volgens de Belgische media.

Limburg
Een woordvoerster van de politie in Limburg zei zaterdagochtend al dat de Nederlandse politie in samenwerking met de Belgische collega's uitkijkt naar de vrachtwagen. De Gele Hesjes-beweging in Maastricht en Weert stonden zaterdag stil bij de om het leven gekomen man.

Lees ook: Gele Hesjes Weert laten zich voor het eerst zien

Gele Hesjes
De Gele Hesjes maken zich al weken lang s
terk vóór lagere prijzen en tégen regeringsleiders. De beweging is geïnspireerd op de grote Franse protesten tegen de hogere brandstofaccijnzen in dat land.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen