Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland en Oostenrijk strijden samen tegen tolheffing

Geplaatst opdinsdag 6 juni 2017 - 16:20

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat de regering alle mogelijke juridische procedures moet starten om de Duitse tolheffing op autowegen tegen te gaan.

Daarbij moet samen met Oostenrijk worden opgetrokken.

Motie
De Tweede Kamer nam een motie van CDA-Tweede Kamerlid Erik
Ronnes uit Boxmeer aan waarin dat staat. Tegen de motie stemden GroenLinks, de Partij voor de Dieren en het Forum voor Democratie. Zij zijn samen goed voor 21 van de 150 zetels.

Voorbarig
GroenLinks vindt de motie 'een tikkeltje voorbarig omdat de minister nog aan het onderzoeken is of inderdaad sprake is van discriminatie van de Nederlandse automobilist door het systeem van tolheffing in Duitsland.

Ondersteuning
Maar volgens CDA-kamerlid Erik
Ronnes 'lopen we lang genoeg mee' om te zien dat de tolheffing in ieder geval nadelig uitpakt voor grensregio's. En dat is ongewenst, zo staat in zijn motie. VVD-minister Melanie Schultz van Haegen ziet de motie als ondersteuning van haar beleid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schultz wil grenseffectentoets voor invoering Duitse tol
Duitsland mag tol gaan heffen voor personenauto's
Provinciebestuur ziet niks in Belgisch tol-idee
Compromis in Brussel over Duitse tolheffing
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen