Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland en buurlanden willen WK vrouwenvoetbal

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 9:40

De Nederlandse voetbalbond KNVB wil over zeven jaar samen met Duitsland en België het WK voetbal voor vrouwen organiseren.

Twee jaar geleden sprak de KNVB al de ambitie uit om het WK naar Nederland te halen. Aangezien het deelnemersveld van de mondiale eindronde daarna werd uitgebreid van 24 naar 32 landen, heeft de bond aan Duitsland en België gevraagd om mee te doen. De drie landen gaan nu samen een zogeheten 'bid' voorbereiden.

Reisafstand
Nederland, Duitsland en België hebben hun interesse in de WK-organisatie kenbaar gemaakt bij de FIFA en de UEFA. De drie bonden gaan nog voor het einde van dit jaar afspraken maken en die vastleggen in een convenant. Daarna wordt er gekeken naar mogelijke speel- en trainingslocaties. Het idee is om in Duitsland vooral steden in het westen van dat land te kiezen, zodat de reisafstanden tussen de verschillende stadions klein blijven.

Boost
De Nederlandse voetbalsters veroverden in 2017 op het EK in eigen land de Europese titel. Twee jaar later haalden de 'Leeuwinnen' de finale op het WK in Frankrijk. "We hebben zelf gemerkt wat een toernooi in eigen land met je doet", zegt bondscoach Sarina Wiegman. "Het WK is het grootste evenement wereldwijd wat betreft vrouwensport. Hoe mooi zou het zijn om dat samen te organiseren? In alle drie de landen zou dit weer een 'boost' betekenen voor de ontwikkeling van de sport."

Het volgende WK, over drie jaar, wordt gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen