Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland en buurlanden willen WK vrouwenvoetbal

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 9:40

De Nederlandse voetbalbond KNVB wil over zeven jaar samen met Duitsland en België het WK voetbal voor vrouwen organiseren.

Twee jaar geleden sprak de KNVB al de ambitie uit om het WK naar Nederland te halen. Aangezien het deelnemersveld van de mondiale eindronde daarna werd uitgebreid van 24 naar 32 landen, heeft de bond aan Duitsland en België gevraagd om mee te doen. De drie landen gaan nu samen een zogeheten 'bid' voorbereiden.

Reisafstand
Nederland, Duitsland en België hebben hun interesse in de WK-organisatie kenbaar gemaakt bij de FIFA en de UEFA. De drie bonden gaan nog voor het einde van dit jaar afspraken maken en die vastleggen in een convenant. Daarna wordt er gekeken naar mogelijke speel- en trainingslocaties. Het idee is om in Duitsland vooral steden in het westen van dat land te kiezen, zodat de reisafstanden tussen de verschillende stadions klein blijven.

Boost
De Nederlandse voetbalsters veroverden in 2017 op het EK in eigen land de Europese titel. Twee jaar later haalden de 'Leeuwinnen' de finale op het WK in Frankrijk. "We hebben zelf gemerkt wat een toernooi in eigen land met je doet", zegt bondscoach Sarina Wiegman. "Het WK is het grootste evenement wereldwijd wat betreft vrouwensport. Hoe mooi zou het zijn om dat samen te organiseren? In alle drie de landen zou dit weer een 'boost' betekenen voor de ontwikkeling van de sport."

Het volgende WK, over drie jaar, wordt gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen