Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland en België overleggen over corona-aanpak

Geplaatst opmaandag 13 juli 2020 - 6:37

Gouverneur Theo Bovens zit maandag bij het overleg met justitieminister Ferd Grapperhaus en zijn Belgische collega Pieter de Crem over de afstemming van het afschalen van de coronamaatregelen in de grensregio's.

De landen willen snel kunnen ingrijpen als er te veel drukte ontstaat in deze regio's als grote groepen mensen op een bepaald evenement of winkelgebieden af zouden komen.

Verschillen
Volgens justitie hebben de landen wel min of meer dezelfde maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar zaten er toch verschillen in de aard en de timing ervan. Om snel te kunnen reageren op ontwikkelingen, blijft overleg volgens het departement nodig.

Aan het overleg in Baarle-Nassau doen behalve de ministers en gouverneur Bovens ook de Commissaris van de Koning in Zeeland mee en enkele voorzitters en burgemeesters van de veiligheidsregio's in Zeeland, Limburg en Brabant. Namens de Belgen schuiven drie gouverneurs aan voor het overleg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen