Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland derde op mixed-relay EK Triathlon Weert

Geplaatst opzondag 2 juni 2019 - 17:46

Het Nederlandse team heeft de derde plaats bemachtigd op het onderdeel mixed team relay tijdens het Europees kampioenschap Triathlon in Weert.

Frankrijk ging er zondagmiddag met de hoofdprijs vandoor. Duitsland werd tweede.

Team
Het Nederlandse team bestond uit Rachel Klamer, Marco van der Stel, Maya Kingma en Jorik van Egdom. In de volgorde vrouw-man-vrouw-man zwommen ze ieder 250 meter, fietsten ze 6,7 kilometer en liepen ze 1,4 kilometer hard. In een uur, elf minuten en 54 seconden legden ze dit parcours af. De Duitsers waren hen te snel af met 01:11:43. Het Franse team was voor iedereen te sterk met 01:11:40.

Mooi
Bondscoach Louis Delahaye noemt de derde plek van het Nederlandse team mooi. "We hebben hier helemaal op ingezet." Verder zegt hij dat het EK in Weert goed is verlopen.

Kijk hier de wedstrijd terug: Mixed team relay EK Triathlon Weert

Hitte
De triatleten moesten in de hitte aan de bak. Het was zondagmiddag tropisch warm met maxima van 31 à 32. Vanwege deze tropische warmte had de organisatie van het EK Triathlon extra voorzorgsmaatregelen getroffen, zowel voor de sporters als voor de toeschouwers.

Einde
Met deze wedstrijd werd het EK Triathlon in Weert beëindigd. Kijk hier naar de uitslagen van de EK-wedstrijden voor de vrouwen en de heren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen