Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

‘Nederland betaalt niet mee aan onderzoek IJzeren Rijn’

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 10:16

Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, infrastructuur) zegt dat de claim van de Vlaamse mobiliteitsminister Ben Weyts 'niet aan de orde is'.

In de claim staat dat Nederland naast Duitsland meebetaalt aan een onderzoek naar de reviltalisatie van de IJzeren Rijn.

Geen toezegging
Van der Broeck laat via zijn woordvoerder weten dat er geen sprake is van een toezegging vanuit Den Haag. Minister Weyts claimde onlangs dat Nederland en Duitsland meebetalen aan een Vlaams onderzoek dat tussen de 3 en 5 ton gaat kosten.

Subsidieverzoek
Van der Broeck laat weten dat het wel mogelijk is dat Duitsland en Nederland steun hebben betuigd aan het subsidieverzoek aan de Europese Commissie voor het onderzoek. "Maar dat is iets heel anders dan meebetalen." Van der Broeck heeft een kopie van die subsidieaanvraag opgevraagd om te achterhalen hoe het zit, maar heeft die nog altijd niet in zijn bezit.

Verbaasd
De gedeputeerde toonde zich verbaasd toen Weyts ruim een week geleden bekendmaakte dat zowel Nederland als Duitsland zouden meebetalen aan genoemd onderzoek. "Het is vreemd dat de provincie Limburg niet in kennis is gesteld." Van der Broeck stelde meteen op onderzoek uit te zullen gaan naar de ware toedracht rond het onderzoeksplan.

Opheldering
Inmiddels heeft het Samenwerkingsverband IJzeren Rijn staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu om opheldering gevraagd over de laatste ontwikkelingen rondom de IJzeren Rijn. Dit naar aanleiding van de claim van Weyts.

Lees hier alle berichten over de IJzeren Rijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IJzeren Rijn-doorbraak verrast Limburg
Provincie wil vinger aan pols bij onderzoek IJzeren Rijn
Gemeenten willen opheldering over IJzeren Rijn
Limburg wil alternatieve IJzeren Rijn via Venlo
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen