Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Nederland betaalt niet mee aan onderzoek IJzeren Rijn’

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 10:16

Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, infrastructuur) zegt dat de claim van de Vlaamse mobiliteitsminister Ben Weyts 'niet aan de orde is'.

In de claim staat dat Nederland naast Duitsland meebetaalt aan een onderzoek naar de reviltalisatie van de IJzeren Rijn.

Geen toezegging
Van der Broeck laat via zijn woordvoerder weten dat er geen sprake is van een toezegging vanuit Den Haag. Minister Weyts claimde onlangs dat Nederland en Duitsland meebetalen aan een Vlaams onderzoek dat tussen de 3 en 5 ton gaat kosten.

Subsidieverzoek
Van der Broeck laat weten dat het wel mogelijk is dat Duitsland en Nederland steun hebben betuigd aan het subsidieverzoek aan de Europese Commissie voor het onderzoek. "Maar dat is iets heel anders dan meebetalen." Van der Broeck heeft een kopie van die subsidieaanvraag opgevraagd om te achterhalen hoe het zit, maar heeft die nog altijd niet in zijn bezit.

Verbaasd
De gedeputeerde toonde zich verbaasd toen Weyts ruim een week geleden bekendmaakte dat zowel Nederland als Duitsland zouden meebetalen aan genoemd onderzoek. "Het is vreemd dat de provincie Limburg niet in kennis is gesteld." Van der Broeck stelde meteen op onderzoek uit te zullen gaan naar de ware toedracht rond het onderzoeksplan.

Opheldering
Inmiddels heeft het Samenwerkingsverband IJzeren Rijn staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu om opheldering gevraagd over de laatste ontwikkelingen rondom de IJzeren Rijn. Dit naar aanleiding van de claim van Weyts.

Lees hier alle berichten over de IJzeren Rijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IJzeren Rijn-doorbraak verrast Limburg
Provincie wil vinger aan pols bij onderzoek IJzeren Rijn
Gemeenten willen opheldering over IJzeren Rijn
Limburg wil alternatieve IJzeren Rijn via Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen