Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

‘Nederland betaalt niet mee aan onderzoek IJzeren Rijn’

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 10:16

Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, infrastructuur) zegt dat de claim van de Vlaamse mobiliteitsminister Ben Weyts 'niet aan de orde is'.

In de claim staat dat Nederland naast Duitsland meebetaalt aan een onderzoek naar de reviltalisatie van de IJzeren Rijn.

Geen toezegging
Van der Broeck laat via zijn woordvoerder weten dat er geen sprake is van een toezegging vanuit Den Haag. Minister Weyts claimde onlangs dat Nederland en Duitsland meebetalen aan een Vlaams onderzoek dat tussen de 3 en 5 ton gaat kosten.

Subsidieverzoek
Van der Broeck laat weten dat het wel mogelijk is dat Duitsland en Nederland steun hebben betuigd aan het subsidieverzoek aan de Europese Commissie voor het onderzoek. "Maar dat is iets heel anders dan meebetalen." Van der Broeck heeft een kopie van die subsidieaanvraag opgevraagd om te achterhalen hoe het zit, maar heeft die nog altijd niet in zijn bezit.

Verbaasd
De gedeputeerde toonde zich verbaasd toen Weyts ruim een week geleden bekendmaakte dat zowel Nederland als Duitsland zouden meebetalen aan genoemd onderzoek. "Het is vreemd dat de provincie Limburg niet in kennis is gesteld." Van der Broeck stelde meteen op onderzoek uit te zullen gaan naar de ware toedracht rond het onderzoeksplan.

Opheldering
Inmiddels heeft het Samenwerkingsverband IJzeren Rijn staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu om opheldering gevraagd over de laatste ontwikkelingen rondom de IJzeren Rijn. Dit naar aanleiding van de claim van Weyts.

Lees hier alle berichten over de IJzeren Rijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IJzeren Rijn-doorbraak verrast Limburg
Provincie wil vinger aan pols bij onderzoek IJzeren Rijn
Gemeenten willen opheldering over IJzeren Rijn
Limburg wil alternatieve IJzeren Rijn via Venlo
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen