Winst voor Oranje volleybalsters na vijf nederlagen

De Nederlandse volleybalsters hebben na vijf nederlagen op rij weer eens gewonnen in de Nations League. In Stuttgart versloeg Oranje, met de Beegdense Britt Bongaerts, de Dominicaanse Republiek met 3-0.

Rompen debuteert met winst voor Oranje handbalsters

De Nederlandse handbalsters hebben ook de tweede oefenwedstrijd dit weekend tegen Rusland gewonnen. Nu werd het 33-26 voor de Oranjevrouwen, waar de Mechelse keepster Claudia Rompen voor het eerst haar opwachting maakte.

Succes voor Seinen op wereldkampioenschap badminton

De Roermondse badmintonster Cheryl Seinen heeft met partner Selena Piek een overwinning behaald bij het damesdubbel in de Sudirman Cup, het WK badminton voor gemengde teams.

Belgische en Nederlandse politie agenten bij de aftrap van de samenwerking
Politie gaat met Belgische collega's patrouilleren

Limburgse agenten gaan voortaan twee dagen per week samen met Belgische collega's de straat op.

Oranje ijshockeysters blijven winnen in China

De Nederlandse ijshockeyvrouwen hebben ook de derde wedstrijd op het WK in Beijing gewonnen. gastland China werd met 4-0 verslagen.

Aanhoudingen bij criminaliteitscontroles in België en Limburg

De Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse, Belgische en Duitse politie hebben woensdag bij een criminaliteitscontrole meerdere mensen aangehouden.

Drielandentrein voorlopig maar door twee landen

De Drielandentrein Aken-Maastricht-Luik rijdt op zijn vroegst medio 2019 door tot Luik.

150.000 krokussen geplant langs Belgisch-Nederlandse grens

Schoolkinderen uit Weert, Bocholt en Leudal hebben donderdag zo'n 150.000 witte krokussen geplant langs het voormalige traject van de Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog.

Bongaerts met volleybaldames na comeback in halve finale

Door een sensationele comeback tegen de Verenigde Staten hebben de Nederlandse volleybaldames zich weten te plaatsen voor de halve finale van het WK in Japan.

Voor het eerst broedende kraanvogels in Limburg

Voor het eerst hebben er in Limburg kraanvogels een nest gebouwd om eieren uit te broeden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda