Edit - Corona cijfers coronacijfers coronavirus

Recordaantal coronabesmettingen in Limburg op één dag

In Limburg zijn er afgelopen dag 391 mensen positief getest op het coronavirus. De bijna 400 positieve testen betekenen een dagrecord voor Limburg sinds het uitbreken van het coronavirus halverwege maart.

Duitsland grens grensovergang
Noordrijn-Westfalen heeft tachtig IC-bedden voor Nederland

In de aan Limburg grenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn momenteel tachtig bedden in 48 ziekenhuizen beschikbaar voor de intensieve medische zorg van Nederlandse Covid-19 patiënten.

Gemengde politiepatrouilles Maastricht, Lanaken, Maasmechelen, Hoeselt, Bilzen, Riemst (15 mei 2019)
Gemengde politiepatrouilles in september hervat

De politie in Maastricht wil in september weer beginnen met gezamenlijke patrouilles met Belgische collega's van de korpsen Lanaken-Maasmechelen en Hoeselt-Bilzen-Riemst.

drukte Drielandenpunt (30 jul 2020)
Dringend advies: draag mondkapje op Drielandenpunt

Op het Drielandenpunt geldt vanaf vandaag het dringende advies overal een mondkapje te dragen. De gemeente Vaals en de Belgische en Duitse buurgemeenten dringen daar op aan, omdat het drukker is dan ooit op het hoogste punt van Nederland.

Grenscontrole controle België A2 (27 mrt 2020)
Nederland en België overleggen over corona-aanpak

Gouverneur Theo Bovens zit maandag bij het overleg met justitieminister Ferd Grapperhaus en zijn Belgische collega Pieter de Crem over de afstemming van het afschalen van de coronamaatregelen in de grensregio's.

ANP-415894331
Kwart miljoen Limburgers stemt in met orgaandonatie

Een kwart miljoen Limburgers heeft via het donorregister toestemming gegeven voor het doneren van organen en weefsels. De nieuwe donorwet is woensdag in werking getreden in Nederland, waarin staat dat je geen bezwaar hebt tegen donatie van organen.

Handbal Nederland Dames kwalificatie (29 sep 2019)
Oranje handbalsters winnen kwalificatieduel

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede duel in de kwalificatie voor het EK van volgend jaar gewonnen.

Martens en Bloodworth kunnen Oranjeleeuwinnen niet redden

De Oranjeleeuwinnen hebben de WK-Finale in Lyon met 2-0 verloren van het onverslaanbare Amerikaanse vrouwenteam.

Fitte Oranjeleeuwinnen willen doorstoten naar kwartfinale

De Oranjeleeuwinnen, met Lieke Martens (Nieuw-Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst aan de Maas) in de gelederen, willen dinsdagavond in Rennes doorstoten naar de kwartfinales van het WK.

EU-hof: Duitse tolheffing niet toegestaan

De tolheffing voor personenauto's die Duitsland wil invoeren, is discriminerend voor buitenlandse automobilisten en daarom niet toegestaan.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten