Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlaag Fortuna Sittard in de Kuip door omstreden penalty

Geplaatst opzaterdag 22 februari 2020 - 21:49

Fortuna Sittard heeft aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord geen punten overgehouden. In Rotterdam hielden de Sittardenaren de eerste helft stand tegen de Kuipbewoners, maar de Rotterdammers wonnen met 2-1 mede door een omstreden strafschop.

De ploeg van Sjors Ultee kreeg na drie minuten een eerste kansje, maar de voorzet van George Cox bereikte Amadou Ciss niet omdat doelman Bijlow sneller bij de bal was.

Gevaarlijker
Vijf minuten later probeerde Tekie Tesfaldet het met een afstandsschot, maar die leverde geen probleem op voor de Rotterdamse goalie. Ook Mark Diemers probeerde Bijlow van afstand te passeren, maar zonder resultaat. In het tweede gedeelte van de eerste helft werd Feyenoord gevaarlijker, kreeg een kansje, maar Wessel Dammers greep kundig in en lanceerde Felix Passlack. Die werd door de scheidsrechter teruggefloten.

L1

Doelpuntloos
Na een half uur waren de Rotterdammers opnieuw gevaarlijk voor het doel van Alexei Koselev, maar de bal werd overgekopt. Even later wist Koselev een schot van Feyenoord te keren. Karsdorp schoot vervolgens voorlangs en dat gebeurde ook met een vrije trap van Berghuis. De eerste helft werd zonder doelpunten afgesloten.

VAR
Nauwelijks drie minuten na de hervatting moest Koselev in actie komen om een tweetal schoten van Feyenoord te keren. Korte tijd later wees scheidsrechter na raadpleging van de VAR naar de penaltystip en strafte daarmee een duwtje van Rota Lazaros in het strafschopgebied van Fortuna fors af. Berghuis bracht de Rotterdammers op voorsprong.

Felix Passlack kreeg na een uur spelen de kans op de gelijkmaker, maar hij kreeg de bal niet langs doelman Bijlow.

Feyenoord-Fortuna 22 feb 2020
Foto: Beeldbank Limburg

Bal op de stip
Kort daarna wees de scheidsrechter na een overtreding van een Feyenoorder naar de stip. Opnieuw greep de VAR in. Mark Diemers aarzelde niet en knalde de penalty in de touwen: 1-1. Tien minuten later verscheen de 2-1 op het scorebord toen Róbert Boženík in de rebound de bal achter Koselev schoot en een tegenvallend Feyenoord op 2-1 bracht.

Steekpass
Jorrit Smeets probeerde de achterstand weg te werken, maar zijn steekpass werd door zijn medespelers niet begrepen en Bijlow was er als de kippen bij om het gevaar in de kiem te smoren. Fortuna bleef jagen op de gelijkmaker. Invaller Vitalie Damashkan kreeg enkele kansjes, maar vond doelman Bijlow op zijn weg naar het doel.

Ook in blessuretijd kon een goed spelend Fortuna Sittard geen verandering brengen in de stand en moest uiteindelijk een 2-1 nederlaag slikken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen