Overslaan en naar de inhoud gaan

Nedcar stuwt omzet VDL Groep naar recordhoogte

Geplaatst opvrijdag 22 februari 2019 - 14:30

Autofabriek VDL Nedcar in Born heeft vorig jaar een omzet van ruim 3,6 miljard euro gehaald. Dat is een stijging van 28 procent ten opzichte van 2017.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van VDL Groep. De autobouwer is goed voor ruim 60 procent van de omzet van het Brabantse concern.

200.000 auto's
Bij Nedcar rolden in 2018 ruim 200.000 auto’s van de band, fors meer dan de 168.962 in 2017. Toch hadden er afgelopen jaar nog meer auto's gebouwd kunnen worden, maar door de stakingen moest het bedrijf een order van 'duizenden' auto’s terug geven aan BMW.

Stakingen
De stakingen kosten uiteindelijk zo'n tien à vijftien miljoen euro, denkt topman Willem van der Leegte: "We moesten mensen betaald naar huis sturen omdat de band niet kon lopen door de stakingen. Ook moest er extra in de weekenden gewerkt worden om de productie te halen", legt hij uit. "Ik ben blij dat alles achter de rug is. Maar ik snap nog steeds niet waarom dat het allemaal zo lang heeft geduurd."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen