Overslaan en naar de inhoud gaan

Nedcar stuwt omzet van VDL

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 14:01

VDL Nedcar wordt steeds belangrijker voor de omzet van de VDL Groep. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het Brabantse concern.

De autofabriek haalde vorig jaar een omzet van 1,4 miljard euro. Dat is ruim 43 procent van de totale omzet van VDL. Vorig jaar was Nedcar goed voor 34 procent van de omzet.

Verder stijgen
In 2016 werden bij Nedcar 87.609 auto's gebouwd. Dit jaar verwacht topman Willem van der Leegte dat de omzet van Nedcar verder zal stijgen. "Volgend jaar willen we VDL breed groeien naar een omzet van 5 miljard. De omzet van Nedcar moet verdubbelen naar ruim 2,8 miljard. Dit is mogelijk omdat we gaan uitbreiden met de productie van de Mini Countryman Plug-In en de BMW X1."

Dankzij Nedcar
Mede dankzij Nedcar kende VDL Groep een topjaar. Het familiebedrijf zag de totale omzet stijgen van 2,7 miljard in 2015 naar 3,2 miljard in 2016. Ook de winst van het bedrijf steeg sterk. Van 125 miljoen naar 149 miljoen. Hoeveel winst de fabriek in Born heeft gehaald, wilde de topman niet zeggen.

Mark Rutte gaf in november 2016 het startsein voor de productie van de Mini Countryman.

Werknemers
Bij het bedrijf werken nu 13.356 mensen. Dat is ruim 3000 meer dan een jaar daarvoor. Deze groei komt ook voor een groot deel voor de rekening van de autofabriek in Born. Daar groeide het aantal medewerkers van 2411 naar 4686. VDL verwacht dat aan het eind van dit jaar het aantal medewerkers bij Nedcar zo'n 5500 zal zijn. Dat komt door de uitbreiding van de productie met de Mini Countryman Plug-In en de BMW X1.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brabantse VDL wordt steeds Limburgser
VDL Nedcar gaat nog meer auto's bouwen na succesvol jaar
Mini-productie bij Nedcar in Born stuwt omzet VDL
Nedcar informeert personeel over schrappen 1000 banen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen