Overslaan en naar de inhoud gaan

Nedcar na zes weken weer open: 'We starten rustig op'

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 6:00

Na meer dan zes weken gesloten te zijn, gaat Nedcar in Born vanaf woensdag weer auto's produceren.

In tijd dat de autofabriek gesloten was, is er gekeken naar wat nodig is om in het nieuwe normaal goed en veilig te kunnen werken.

Maatregelen en beschermingsmiddelen
Maandag en dinsdag werden medewerkers daarover geïnformeerd. Volgens woordvoerder Miel Timmers van Nedcar is dat 'zeer positief' verlopen. Het autoproductiebedrijf heeft naast maatregelen genomen ook middelen aangeschaft om medewerkers te beschermen.

Lees ook: Personeel Nedcar krijgt corona-instructies

"In de assemblagelijn van de autofabriek werken de medewerkers soms wel dicht op elkaar", zegt hij. "Die worden uitgerust met mondkapjes en gelaatsbescherming. Ook zijn er schotten tussen werkplekken gezet."

Twee productieploegen
De autofabriek draait woensdag nog niet op volle toeren. "We starten rustig op met één productiedienst en die zal nog geen volwaardige diensten draaien", zegt Timmers. Volgende week komt er een tweede ploeg bij. Over twee weken evalueert de fabriek hoe de periode is verlopen. Op 18 mei hoopt Nedcar weer meer auto's te kunnen maken, afhankelijk van de vraag van de markt.

Kijk hier hoe de autofabriek in maart op slot ging:

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen