Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nedcar kan beloftes aan BMW niet waar maken'

Geplaatst opzaterdag 29 april 2017 - 8:27

VDL Nedcar maakt zich grote zorgen of de autofabriek in Born wel alle afspraken met BMW kan nakomen.

In Born lopen dit jaar mogelijk 14.000 auto's minder van de band dan dat er is beloofd aan de Duitse autofabrikant, opdrachtgever van VDL Nedcar. De Limburger schrijft dat de fabriek in Born daardoor een onbetrouwbare partner dreigt te worden voor de Beierse automobielreus.

Dat kan ten koste gaan van nieuwe opdrachten. Op dit moment lopen in Born drie modellen Mini van de band en wordt ook nog eens de BMW X1 gemaakt.

Groei
De problemen zijn terug te voeren op de snelle groei die de fabriek in Born de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Nadat de fabriek eerst stil lag na het vertrek van Mitsubishi groeide het aantal arbeidsplaatsen binnen een paar jaar van 1200 naar meer dan 5000. De opleiding van het nieuwe personeel lijkt niet geheel volgens plan te gaan. Ook zijn problemen met de aanlevering van onderdelen en materialen.

Nedcar wil het fabriekspersoneel een uur per dag langer laten werken om de productie op te voeren. Vakbonden en personeel zien dit niet zitten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

vdl nedcar born reclamezuil stock
Productie Nedcar fors gedaald
NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
OR Nedcar waarschuwt voor te snel opjagen productie
BMW-klus goed voor 800 nieuwe banen bij VDL Nedcar
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen