Overslaan en naar de inhoud gaan

Nedcar informeert personeel over schrappen 1000 banen

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 7:00

VDL Nedcar informeert het personeel vrijdagmorgen over de 1000 banen die bij de autofabriek in Born worden geschrapt.

VDL bevestigt daarbij dat er inderdaad 1000 banen verdwijnen.

Minder auto's
De banen worden geschrapt omdat de fabriek volgend jaar minder auto’s gaat bouwen. Het vaste personeel blijft volgens woordvoerder Miel Timmers buiten schot. "Het gaat om 500 tijdelijke werknemers die we dit jaar hebben aangenomen om de piek in de productie. Daarnaast vertrekken er 300 met natuurlijk verloop", aldus Timmers. "De overige 200 zullen via het uitzendbureau waar ze voor werken elders aan de slag moeten."

Lees ook: Grote onduidelijkheid over banenverlies bij Nedcar

Geen keuze
Volgens Nedcar heeft het bedrijf geen andere keuze. "BMW ademt mee met de markt. Wij ademen mee met onze opdrachtgever. Wij zijn de flexibele schil van BMW en daarom kunnen we volgend jaar minder auto’s bouwen." In Born worden BMW X1's gebouwd en verschillende soorten Mini's, een tweede merk van de Duitse autofabrikant.

Tijdelijke dip
De komende tijd worden de mensen die hun baan verliezen door het bedrijf persoonlijk ingelicht. "Maar we hopen dat we ze in 2020 weer terug kunnen halen", zegt Timmers. Nedcar verwacht dan weer te gaan groeien. "We zijn blij met de loyaliteit van onze mensen. Als we weer groeien, krijgen zij voorrang om terug te keren."

Minder diensten
BMW gaf onlangs een winstwaarschuwing omdat de verkopen tegenvallen. Daarom is het aantal auto's dat bij Nedcar wordt gebouwd nu al teruggebracht. Voor het personeel betekent dit dat de zaterdagochtenddienst binnenkort wordt geschrapt. Later zal de fabriek ook terug gaan in het aantal ploegen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen