Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nedcar informeert personeel over schrappen 1000 banen

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 7:00

VDL Nedcar informeert het personeel vrijdagmorgen over de 1000 banen die bij de autofabriek in Born worden geschrapt.

VDL bevestigt daarbij dat er inderdaad 1000 banen verdwijnen.

Minder auto's
De banen worden geschrapt omdat de fabriek volgend jaar minder auto’s gaat bouwen. Het vaste personeel blijft volgens woordvoerder Miel Timmers buiten schot. "Het gaat om 500 tijdelijke werknemers die we dit jaar hebben aangenomen om de piek in de productie. Daarnaast vertrekken er 300 met natuurlijk verloop", aldus Timmers. "De overige 200 zullen via het uitzendbureau waar ze voor werken elders aan de slag moeten."

Lees ook: Grote onduidelijkheid over banenverlies bij Nedcar

Geen keuze
Volgens Nedcar heeft het bedrijf geen andere keuze. "BMW ademt mee met de markt. Wij ademen mee met onze opdrachtgever. Wij zijn de flexibele schil van BMW en daarom kunnen we volgend jaar minder auto’s bouwen." In Born worden BMW X1's gebouwd en verschillende soorten Mini's, een tweede merk van de Duitse autofabrikant.

Tijdelijke dip
De komende tijd worden de mensen die hun baan verliezen door het bedrijf persoonlijk ingelicht. "Maar we hopen dat we ze in 2020 weer terug kunnen halen", zegt Timmers. Nedcar verwacht dan weer te gaan groeien. "We zijn blij met de loyaliteit van onze mensen. Als we weer groeien, krijgen zij voorrang om terug te keren."

Minder diensten
BMW gaf onlangs een winstwaarschuwing omdat de verkopen tegenvallen. Daarom is het aantal auto's dat bij Nedcar wordt gebouwd nu al teruggebracht. Voor het personeel betekent dit dat de zaterdagochtenddienst binnenkort wordt geschrapt. Later zal de fabriek ook terug gaan in het aantal ploegen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen