Overslaan en naar de inhoud gaan

Nedcar informeert personeel over schrappen 1000 banen

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 7:00

VDL Nedcar informeert het personeel vrijdagmorgen over de 1000 banen die bij de autofabriek in Born worden geschrapt.

VDL bevestigt daarbij dat er inderdaad 1000 banen verdwijnen.

Minder auto's
De banen worden geschrapt omdat de fabriek volgend jaar minder auto’s gaat bouwen. Het vaste personeel blijft volgens woordvoerder Miel Timmers buiten schot. "Het gaat om 500 tijdelijke werknemers die we dit jaar hebben aangenomen om de piek in de productie. Daarnaast vertrekken er 300 met natuurlijk verloop", aldus Timmers. "De overige 200 zullen via het uitzendbureau waar ze voor werken elders aan de slag moeten."

Lees ook: Grote onduidelijkheid over banenverlies bij Nedcar

Geen keuze
Volgens Nedcar heeft het bedrijf geen andere keuze. "BMW ademt mee met de markt. Wij ademen mee met onze opdrachtgever. Wij zijn de flexibele schil van BMW en daarom kunnen we volgend jaar minder auto’s bouwen." In Born worden BMW X1's gebouwd en verschillende soorten Mini's, een tweede merk van de Duitse autofabrikant.

Tijdelijke dip
De komende tijd worden de mensen die hun baan verliezen door het bedrijf persoonlijk ingelicht. "Maar we hopen dat we ze in 2020 weer terug kunnen halen", zegt Timmers. Nedcar verwacht dan weer te gaan groeien. "We zijn blij met de loyaliteit van onze mensen. Als we weer groeien, krijgen zij voorrang om terug te keren."

Minder diensten
BMW gaf onlangs een winstwaarschuwing omdat de verkopen tegenvallen. Daarom is het aantal auto's dat bij Nedcar wordt gebouwd nu al teruggebracht. Voor het personeel betekent dit dat de zaterdagochtenddienst binnenkort wordt geschrapt. Later zal de fabriek ook terug gaan in het aantal ploegen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen