Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nedcar in gesprek met meerdere mogelijk nieuwe klanten

Geplaatst opwoensdag 10 april 2019 - 22:30

VDL Nedcar is in gesprek om twee of mogelijk drie nieuwe merken te produceren in Born.

Algemeen Directeur Paul van Vuuren bevestigt aan L1 dat er gesprekken lopen.

Uitbreiden
Aan de hand van die uitkomsten bekijkt de fabriek hoe ze gaan uitbreiden. De provincie heeft onlangs zestig hectare grond verkocht aan het bedrijf, dat al negentig hectare in eigendom heeft.

Hotel
VDL Nedcar trekt anderhalf tot twee jaar uit om het hele plan te realiseren. Omwonenden werden woensdagavond geïnformeerd over de uitbreidingsplannen. Op affiches in een hotel recht tegenover de fabriek konden zij als eerste zien hoe de infrastructuur eruit zou kunnen zien. De opkomst was hoog. Het was zo druk dat het soms dringen was bij de informatieplattegronden.

Ongelijkvloerse kruisingen
Volgens gedeputeerde Joos van den Akker worden de provinciale wegen aangepast als VDL Nedcar een nieuw merk gaat bouwen. Er komen ongelijkvloerse kruisingen met minder verkeerslichten, waardoor ondanks het feit dat er meer productie en dus meer verkeer is, het verkeer in de toekomst sneller door kan.

De plannen worden later in de gemeenteraden en de provinciale staten besproken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen