Overslaan en naar de inhoud gaan

Nedcar in gesprek met meerdere mogelijk nieuwe klanten

Geplaatst opwoensdag 10 april 2019 - 22:30

VDL Nedcar is in gesprek om twee of mogelijk drie nieuwe merken te produceren in Born.

Algemeen Directeur Paul van Vuuren bevestigt aan L1 dat er gesprekken lopen.

Uitbreiden
Aan de hand van die uitkomsten bekijkt de fabriek hoe ze gaan uitbreiden. De provincie heeft onlangs zestig hectare grond verkocht aan het bedrijf, dat al negentig hectare in eigendom heeft.

Hotel
VDL Nedcar trekt anderhalf tot twee jaar uit om het hele plan te realiseren. Omwonenden werden woensdagavond geïnformeerd over de uitbreidingsplannen. Op affiches in een hotel recht tegenover de fabriek konden zij als eerste zien hoe de infrastructuur eruit zou kunnen zien. De opkomst was hoog. Het was zo druk dat het soms dringen was bij de informatieplattegronden.

Ongelijkvloerse kruisingen
Volgens gedeputeerde Joos van den Akker worden de provinciale wegen aangepast als VDL Nedcar een nieuw merk gaat bouwen. Er komen ongelijkvloerse kruisingen met minder verkeerslichten, waardoor ondanks het feit dat er meer productie en dus meer verkeer is, het verkeer in de toekomst sneller door kan.

De plannen worden later in de gemeenteraden en de provinciale staten besproken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen