Overslaan en naar de inhoud gaan

NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar

Geplaatst opvrijdag 21 november 2014 - 20:11

Bij VDL NedCar in Born lopen binnen vier jaar 190.000 auto's per jaar van de lopende band. Dat is de maximale productiecapaciteit van de fabriek.

President-directeur Wim van der Leegte van de VDL Groep vertelde dat vrijdag aan radiozender BNR.

Extra personeel
De VDL-topman hoopt die productie al in 2017 te halen door een tweeploegendienst in te voeren. Daarvoor zijn de komende twee jaar minstens duizend extra werknemers nodig. Om die te vinden kijkt het bedrijf mogelijk ook naar Belgisch-Limburg, waar de fabriek van Ford in Genk haar poorten sluit.

Nieuw model
Tegen de tijd dat de maximum productie wordt bereikt, komt er volgens Van der Leegte ook een nieuw model Mini in productie, al geeft hij daar verder geen details over. Wel zegt hij dat het niet langer nodig is dat VDL NedCar auto's bouwt voor verschillende merken. Aanvankelijk was er nog sprake van dat VDL NedCar op zoek zou gaan naar een tweede opdrachtgever.

300 per dag
Dit jaar lopen er 30.000 auto's in Born van de band, dat zijn er ruim 300 per dag. Afgelopen zomer werd de fabriek heropend nadat Mitsubishi in 2012 vertrok.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Winst VDL Nedcar vier miljoen euro
OR Nedcar waarschuwt voor te snel opjagen productie
'Nedcar kan beloftes aan BMW niet waar maken'
'NedCar gaat ook populaire BMW X1 maken'
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen