Overslaan en naar de inhoud gaan

NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar

Geplaatst opvrijdag 21 november 2014 - 20:11

Bij VDL NedCar in Born lopen binnen vier jaar 190.000 auto's per jaar van de lopende band. Dat is de maximale productiecapaciteit van de fabriek.

President-directeur Wim van der Leegte van de VDL Groep vertelde dat vrijdag aan radiozender BNR.

Extra personeel
De VDL-topman hoopt die productie al in 2017 te halen door een tweeploegendienst in te voeren. Daarvoor zijn de komende twee jaar minstens duizend extra werknemers nodig. Om die te vinden kijkt het bedrijf mogelijk ook naar Belgisch-Limburg, waar de fabriek van Ford in Genk haar poorten sluit.

Nieuw model
Tegen de tijd dat de maximum productie wordt bereikt, komt er volgens Van der Leegte ook een nieuw model Mini in productie, al geeft hij daar verder geen details over. Wel zegt hij dat het niet langer nodig is dat VDL NedCar auto's bouwt voor verschillende merken. Aanvankelijk was er nog sprake van dat VDL NedCar op zoek zou gaan naar een tweede opdrachtgever.

300 per dag
Dit jaar lopen er 30.000 auto's in Born van de band, dat zijn er ruim 300 per dag. Afgelopen zomer werd de fabriek heropend nadat Mitsubishi in 2012 vertrok.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Winst VDL Nedcar vier miljoen euro
OR Nedcar waarschuwt voor te snel opjagen productie
'Nedcar kan beloftes aan BMW niet waar maken'
'NedCar gaat ook populaire BMW X1 maken'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen