Nedcar

CDA wil dat Rutte zich bemoeit met toekomst Nedcar

Premier Mark Rutte moet zich er persoonlijk voor inspannen dat autofabriek VDL Nedcar een nieuwe opdrachtgever krijgt, om de toekomst van de fabriek veilig te stellen, vindt coalitiepartij CDA.

nedcar
Provincie houdt vast aan randweg en uitbreiding VDL Nedcar

Het provinciebestuur houdt vast aan de uitbreidingsplannen van autofabriek VDL Nedcar in Born en de aanleg van een randweg.

Nedcar
De roerige geschiedenis van de autoproductie in Born

Sinds het begin van de autoproductie in Born - in de late jaren 60 - is de toekomst van die bedrijfstak onzeker geweest.

Parkeerplaats VDL Nedcar
Wiebes: kabinet wil Nedcar helpen met zoektocht nieuwe klant

Het kabinet wil VDL Nedcar helpen met het zoeken van een nieuwe klant, nu BMW heeft aangegeven vanaf 2023 te stoppen met de productie van auto's in de Limburgse autofabriek.

vdl nedcar born reclamezuil stock
Meer onderzoek nodig naar geluidsoverlast uitbreiding Nedcar

Er is meer onderzoek nodig naar manieren om geluidsoverlast na een uitbreiding van Nedcar in Born te beperken.

vdl nedcar born reclamezuil stock
Omzet VDL Nedcar zoals verwacht fors gedaald

Autofabrikant VDL Nedcar heeft in het eerste halfjaar van 2020 een omzet van 903 miljoen euro gerealiseerd. Vorig jaar was dat nog 1,6 miljard.

nedcar_HD
Nedcar-medewerkers in quarantaine na coronabesmetting

Veertien medewerkers van VDL Nedcar in Born zitten in thuisquarantaine nadat een collega het coronavirus had opgelopen.

Parkeerplaats VDL Nedcar
Provincie wil doorgaan met plannen rond VDL Nedcar

Het provinciebestuur ziet in het besluit van BMW om na 2023 te stoppen met de productie van de X1 bij autofabriek VDL Nedcar in Born, geen aanleiding zijn beleid te veranderen.

vdl nedcar born reclamezuil stock
Wiebes: 'Geen toezegging, wel gesprek met VDL Nedcar'

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken heeft geen harde toezeggingen gedaan over financiële steun aan VDL Nedcar. De provincie Limburg heeft 10 miljoen euro van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, en Infrastructuur en Watersstaat gevraagd voor de aanpassing van de wegen rond de fabriek.

Nedcar 6 mei 2020
Nedcar na zes weken weer open: 'We starten rustig op'

Na meer dan zes weken gesloten te zijn, gaat Nedcar in Born vanaf woensdag weer auto's produceren.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten