Overslaan en naar de inhoud gaan

NEC stunt in bekertoernooi tegen Fortuna Sittard

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 21:15

Het is Fortuna Sittard niet gelukt om de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi te halen. NEC was in een vermakelijk duel te sterk. Na verlenging stond er 3-2 op het scoreboard in Nijmegen. Na de reguliere speeltijd stond het nog 1-1.

Trainer Sjors Ultee gaf Mickaël Tirpan, George Cox en Zian Flemming rust. Zij begonnen op de bank. Vaste doelman Yanick van Osch bleef aan de kant. Alexei Koselev nam zijn plaats in, die voor het eerst sinds oktober vorig jaar weer onder de lat stond.

Eerste helft
Fortuna Sittard was in de beginfase van de wedstrijd nog wel op dreef, al werden de kansen van Tekie, Hansson en Semedo niet benut. De Sittardse ploeg speelde slordig en in een laag tempo. Trainer Sjors Ultee ergerde zich aan het spel van zijn team en verscheen regelmatig aan de zijlijn. Net voor rust kreeg Fortuna dan toch een enorme kans maar Samuel Moutoussamy, de vervanger van Zian Flemming, kreeg de bal van heel dichtbij niet in het doel. De ruststand was dan ook 0-0.

Tweede helft
Ultee had eigenlijk zijn aanvallers Mats Seuntjens en Zian Flemming willen sparen voor de wedstrijd komende zondag tegen Ajax. Maar bracht de twee toch in het veld. Het had meteen effect. Vers in het veld liet Flemming zien dat hij in vorm is en maakte hij de 0-1 tegen zijn oude club. Lang kon Fortuna daar niet van genieten. In de stromende regen kopte Rangelo Janga in de 64ste minuut de gelijkmaker binnen.

Verlenging
Na zeven minuten spelen in de eerste verlenging is het Sebastian Polter die bij een hoekschop Cas Odenthal licht vastpakt. Scheidsrechter Blom is onverbiddelijk en geeft NEC een penalty. Jordy Bruijn laat dit buitenkansje niet liggen en zet NEC op 2-1. Een paar minuten later is het de 20-jarige wisselspeler Thomas Beekman die de voorsprong voor de Nijmegenaren vergroot naar 3-1. Maar Fortuna veert op als opnieuw Zian Flemming de aansluitingstreffer maakt.

Na de eerste verlenging is de stand 3-2 in het voordeel van NEC. In de tweede verlenging zet Fortuna aan maar blijft het 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Komende zaterdag wordt er rond 22.30 uur geloot voor de kwartfinales van de TOTO KNVB-beker.


Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen