Overslaan en naar de inhoud gaan

NCTV: Opgepakte man Wilders-actie had messen en bijl bij zich

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 11:51

De man die zaterdag in Heerlen werd aangehouden rond het bezoek van PVV-leider Geert Wilders, had twee messen en een bijl bij zich.

Dat bevestigt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

NCTV
Wilders maakte maandagmorgen op Twitter melding van de wapens die de man bij zich had. De NCTV had hem maandag meer details gegeven over de aanhouding.

Lees ook: Man aangehouden bij flyeractie Wilders in Heerlen

Geen gevaar
De man werd zaterdagmiddag vlak voor het bezoek van Wilders aan Heerlen aangehouden door de politie. Waarom wilde de politie destijds niet zeggen, alleen dat het om een verwarde man ging. Volgens de NCTV is de politicus geen enkel moment in gevaar geweest.

De politie wil geen verdere mededelingen doen over de aanhouding van de gewapende man.

Beelden Track '88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen