Overslaan en naar de inhoud gaan

Nazorg Emmacollege na dodelijk scooterongeluk Geleen

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2015 - 22:48

Vrienden en klasgenoten van de twee 14-jarige leerlingen van het Emmacollege in Heerlen kunnen woensdagmorgen naar school, om na te praten over het dodelijk scooterongeluk.

Ondanks de vakantie is de school tussen 11:00 en 12:00 uur open voor vrienden en kennissen van de twee jongens Noah en Marko die zondagavond aangereden werden door een trein in Geleen.

Verschrikkelijke ramp
Locatiedirecteur Hans van Dokkum van het Emmacollege vertelt dat er zorgcoördinatoren aanwezig zullen zijn om de leerlingen op te vangen, met hen te praten en eventueel direct verdere hulp te regelen. Op deze manier wil de school er voor haar leerlingen zijn. Van Dokkum noemt de dood van de twee leerlingen een verschrikkelijke ramp. "Dit hakt erin", zegt hij.

Draaiboek
De school volgt een draaiboek voor dit soort scenario's. Daarin staat onder meer de opvang voor leerlingen, het contact met de ouders, het inschakelen van Slachtofferhulp en het zelf in gesprek gaan met leerlingen.

Gedenkplek
De leerlingen en docenten zouden eigenlijk nog een week thuis zijn, maar na zo'n tragische gebeurtenis is er toch behoefte aan een gesprek en om op school te zijn, zegt de directeur. Het gaat vooral om kinderen uit de twee klassen waarin Noah en Marko zaten. Volgende week wordt er ook nog slachtofferhulp geboden worden. De school richt daarnaast nog een gedenkplek in.

Rood licht
De 14-jarige jongens uit Heerlen en Brunssum kwamen om het leven toen ze op een scooter de spoorwegovergang aan de Beekstraat in Geleen overstaken. Ze werden gegrepen door de intercity. Volgens de politie hebben de jongens de waarschuwingslichten op de spoorwegovergang genegeerd.

Hans van Dokkum van het Emmacollege over de herdenkingsbijeenkomst voor Noah en Marko

Lees ook: Vrienden en bekenden leggen bloemen op onheilsplek Geleen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kleine brandweerauto
Emmacollege Heerlen even ontruimd door afbranden verf
Auto rijdt weg na ongeluk met scooters
Automobilist rijdt door na ongeluk
Aanrijding scooter en auto in Hoensbroek Koumenweg (29 dec 2019)
Scooterrijder en automobilist gewond bij aanrijding
Honderden leerlingen bij stille tocht voor Noah en Marko
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen