Overslaan en naar de inhoud gaan

Nazomerweekend met 20 graden staat voor de deur

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 22:58

Er staat nog een nazomerweekend voor de deur. Zaterdag en zondag kunnen de temperaturen oplopen tot twintig graden.

Dat meldt Meteo Limburg.

Regen
Voordat het zover is trekken eerst nog buien over de provincie. Dinsdag is het bewolkt en regenachtig. Het wordt dan maximaal twaalf graden. Ook de rest van de week krijgt Limburg te maken met zware bewolking, regen en temperaturen van veertien tot zestien graden.

Noord-Afrikaanse lucht
In het weekend wordt het dan droog en stijgt het kwik weer naar twintig graden. Dit komt door Noord-Afrikaanse lucht die het land instroomt.

Hoogste temperatuur
De temperaturen in oktober 2018 liepen nog hoger op. Toen werd op 13 oktober 28,1 graden gemeten op het KNMI-weerstation Ell-Haler. Dat was de hoogste oktobertemperatuur sinds 1921.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen