Overslaan en naar de inhoud gaan

Nazaten DAF-oprichters genieten van eerbetoon

Geplaatst opzondag 30 juni 2019 - 15:46

Met de onthulling van een plaquette aan het geboortehuis van Hub van Doorne in America, een tentoonstelling in het Peelmuseum in Griendtsveen waar Wim werd geboren, en een groot DAF-defilé eerde de gemeente Horst aan de Maas de twee beroemde broers die aan de wieg stonden van het DAF-concern.

Eregasten waren enkele familieleden van de in 1978 en 1979 overleden oprichters van Van Doornes Autofabrieken.

Geboortegrond
"Als je ziet hoe mijn vader hier vandaag in het zonnetje wordt gezet, fantastisch", zegt Huub van Doorne, de jongste zoon van Hub van Doorne. "Mijn vader liet nog vaak zien waar hij vandaan kwam. Dan gingen we door de Peel rijden en dan wees hij ons aan waar hij geboren was, waar hij had gewoond en waar hij naar school was gegaan."

Ondernemersfamilie
De jonge Huub van Doorne is zijn vader niet opgevolgd in het bedrijf. Maar met een bedrijf voor electronica in de machinebouw bleef hij wel in de buurt. "Mijn vader had graag gehad dat ik in de zaak zou komen. Maar ik wilde graag mijn eigen ding doen. Ik ben met lood in de schoenen naar mijn vader gegaan, maar hij zei: jongen prima zo, je bent nou even oud als toen ik zo was , maak d'r wat van."

Geweldig
"Om dit DAF-weekend mee te mogen maken hier in America en Griendtsveen is geweldig. Mijn complimenten voor de organisatie hier", aldus Huub van Doorne zondag tijdens het defilé van bijna 300 DAF-voertuigen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen