Overslaan en naar de inhoud gaan

Nazaten DAF-oprichters genieten van eerbetoon

Geplaatst opzondag 30 juni 2019 - 15:46

Met de onthulling van een plaquette aan het geboortehuis van Hub van Doorne in America, een tentoonstelling in het Peelmuseum in Griendtsveen waar Wim werd geboren, en een groot DAF-defilé eerde de gemeente Horst aan de Maas de twee beroemde broers die aan de wieg stonden van het DAF-concern.

Eregasten waren enkele familieleden van de in 1978 en 1979 overleden oprichters van Van Doornes Autofabrieken.

Geboortegrond
"Als je ziet hoe mijn vader hier vandaag in het zonnetje wordt gezet, fantastisch", zegt Huub van Doorne, de jongste zoon van Hub van Doorne. "Mijn vader liet nog vaak zien waar hij vandaan kwam. Dan gingen we door de Peel rijden en dan wees hij ons aan waar hij geboren was, waar hij had gewoond en waar hij naar school was gegaan."

Ondernemersfamilie
De jonge Huub van Doorne is zijn vader niet opgevolgd in het bedrijf. Maar met een bedrijf voor electronica in de machinebouw bleef hij wel in de buurt. "Mijn vader had graag gehad dat ik in de zaak zou komen. Maar ik wilde graag mijn eigen ding doen. Ik ben met lood in de schoenen naar mijn vader gegaan, maar hij zei: jongen prima zo, je bent nou even oud als toen ik zo was , maak d'r wat van."

Geweldig
"Om dit DAF-weekend mee te mogen maken hier in America en Griendtsveen is geweldig. Mijn complimenten voor de organisatie hier", aldus Huub van Doorne zondag tijdens het defilé van bijna 300 DAF-voertuigen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen