Overslaan en naar de inhoud gaan

Nazaten DAF-oprichters genieten van eerbetoon

Geplaatst opzondag 30 juni 2019 - 15:46

Met de onthulling van een plaquette aan het geboortehuis van Hub van Doorne in America, een tentoonstelling in het Peelmuseum in Griendtsveen waar Wim werd geboren, en een groot DAF-defilé eerde de gemeente Horst aan de Maas de twee beroemde broers die aan de wieg stonden van het DAF-concern.

Eregasten waren enkele familieleden van de in 1978 en 1979 overleden oprichters van Van Doornes Autofabrieken.

Geboortegrond
"Als je ziet hoe mijn vader hier vandaag in het zonnetje wordt gezet, fantastisch", zegt Huub van Doorne, de jongste zoon van Hub van Doorne. "Mijn vader liet nog vaak zien waar hij vandaan kwam. Dan gingen we door de Peel rijden en dan wees hij ons aan waar hij geboren was, waar hij had gewoond en waar hij naar school was gegaan."

Ondernemersfamilie
De jonge Huub van Doorne is zijn vader niet opgevolgd in het bedrijf. Maar met een bedrijf voor electronica in de machinebouw bleef hij wel in de buurt. "Mijn vader had graag gehad dat ik in de zaak zou komen. Maar ik wilde graag mijn eigen ding doen. Ik ben met lood in de schoenen naar mijn vader gegaan, maar hij zei: jongen prima zo, je bent nou even oud als toen ik zo was , maak d'r wat van."

Geweldig
"Om dit DAF-weekend mee te mogen maken hier in America en Griendtsveen is geweldig. Mijn complimenten voor de organisatie hier", aldus Huub van Doorne zondag tijdens het defilé van bijna 300 DAF-voertuigen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen