Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

NAVO-militair vervolgd na fotorel Schinveld

Geplaatst opdonderdag 5 oktober 2017 - 21:25

Justitie in de Verenigde Staten gaat een Amerikaanse militair vervolgen wegens de mishandeling van een inwoner van Schinveld op 10 september.

De nasleep van die mishandeling liep uit op een nationale rel.

Boomhut
De militair mishandelde activist Nico Trommelen van Stop AWACS bij een boomhut in de Schinveldse bossen. Trommelen raakte daardoor gewond. Van de mishandeling maakte persfotograaf Chris Keulen beelden, met de bedoeling die in NRC te publiceren. De politie hield de fotograaf echter ruim twee uur vast in een cel en nam zijn geheugenkaart in beslag.

Lees ook: Persfotograaf in cel na weigering foto's af te staan

Excuses
Nadat er onder meer Kamervragen waren gesteld over het incident bood het Openbaar Ministerie (OM) excuses aan voor de handelwijze van de politie. "Journalisten moeten in vrijheid hun werk kunnen doen", aldus het OM.

Trommelen kreeg donderdag een brief van het OM waarin staat dat de Amerikaanse autoriteiten de strafzaak willen overnemen van justitie in Nederland.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen