Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

NAVO-militair vervolgd na fotorel Schinveld

Geplaatst opdonderdag 5 oktober 2017 - 21:25

Justitie in de Verenigde Staten gaat een Amerikaanse militair vervolgen wegens de mishandeling van een inwoner van Schinveld op 10 september.

De nasleep van die mishandeling liep uit op een nationale rel.

Boomhut
De militair mishandelde activist Nico Trommelen van Stop AWACS bij een boomhut in de Schinveldse bossen. Trommelen raakte daardoor gewond. Van de mishandeling maakte persfotograaf Chris Keulen beelden, met de bedoeling die in NRC te publiceren. De politie hield de fotograaf echter ruim twee uur vast in een cel en nam zijn geheugenkaart in beslag.

Lees ook: Persfotograaf in cel na weigering foto's af te staan

Excuses
Nadat er onder meer Kamervragen waren gesteld over het incident bood het Openbaar Ministerie (OM) excuses aan voor de handelwijze van de politie. "Journalisten moeten in vrijheid hun werk kunnen doen", aldus het OM.

Trommelen kreeg donderdag een brief van het OM waarin staat dat de Amerikaanse autoriteiten de strafzaak willen overnemen van justitie in Nederland.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen