Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

NAVO beperkt aantal Awacs-vluchten

Geplaatst opvrijdag 28 november 2014 - 14:52

De NAVO heeft toegezegd dat er jaarlijks niet meer dan 2600 vluchten plaatsvinden vanaf de Awacs-basis in het Duitse Geilenkirchen, vlak over de grens bij Schinveld.

Ook wil zij een werkgroep vormen om verdere reducties te bekijken.

PvdA-gedeputeerde Bert Kersten deelde dat mee in een statencommissie. Hij baseerde zich op een brief van basiscommandant René Moerland.

Aanhoudende druk
Kersten denkt dat de stap van de NAVO het gevolg is van de aanhoudende druk vanuit Nederland om de geluidsoverlast van de basis fors terug te dringen door het aantal vluchten te verminderen. Hij spreekt dan ook van een 'stapje voorwaarts.'

Kersten
In mei nam de Tweede Kamer bijna unaniem een motie aan waarin staat dat de geluidsoverlast van de Awacs-basis structureel met 35 procent moet worden teruggebracht. Volgens gedeputeerde Kersten wordt dat met maximaal 2600 vluchten en een aantal andere maatregelen ook bereikt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ineens weer meer klachten over Awacs
Startbaan NAVO-basis Geilenkirchen
Baan NAVO-basis heropend, rust Schinveld voorbij
Rechter in Roermond wijst eis stoppen Awacs-lawaai af
Defensie dringt aan op nieuwe bomenkap in Schinveld
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen