Overslaan en naar de inhoud gaan

Nauwelijks effect goedkoop parkeren Sittard-Geleen

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 15:00

De proef met lagere parkeertarieven in Sittard-Geleen heeft nauwelijks geleid tot meer bezoekers aan de twee centra.

Alleen direct na het verlagen van de tarieven van 1,30 naar 1 euro per uur in september 2013 nam het aantal transacties tijdelijk iets toe. De lagere tarieven kosten de gemeente Sittard-Geleen zo'n zeven ton op jaarbasis.

Advies
Sittard-Geleen heeft adviesbureau Empaction ingeschakeld om voorstellen te doen voor een nieuw parkeerbeleid. Het bureau vindt dat de zeven ton op jaarbasis beter geïnvesteerd hadden kunnen worden in het aantrekkelijker maken van de centra van Sittard en Geleen.

Belparkeren
Empaction legt het stadsbestuur nu een reeks opties voor om het parkeerbeleid aan te passen. Invoering van klantvriendelijke parkeersystemen, zoals belparkeren in heel de stad (betalen met een app op de smartphone), is een van de aanbevelingen.
Het stadsbestuur komt deze zomer met een voorstel voor een nieuw parkeerbeleid, waarover de gemeenteraad zich op 8 juli buigt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Parkeerstrop voor Sittard-Geleen
Geen parkeerboetes door missende borden in Sittard
Chaos in parkeergarage van Orbis in Geleen
Limburg pakt parkeerprobleem voor vrachtwagens aan
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen