Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nauwelijks effect goedkoop parkeren Sittard-Geleen

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 15:00

De proef met lagere parkeertarieven in Sittard-Geleen heeft nauwelijks geleid tot meer bezoekers aan de twee centra.

Alleen direct na het verlagen van de tarieven van 1,30 naar 1 euro per uur in september 2013 nam het aantal transacties tijdelijk iets toe. De lagere tarieven kosten de gemeente Sittard-Geleen zo'n zeven ton op jaarbasis.

Advies
Sittard-Geleen heeft adviesbureau Empaction ingeschakeld om voorstellen te doen voor een nieuw parkeerbeleid. Het bureau vindt dat de zeven ton op jaarbasis beter geïnvesteerd hadden kunnen worden in het aantrekkelijker maken van de centra van Sittard en Geleen.

Belparkeren
Empaction legt het stadsbestuur nu een reeks opties voor om het parkeerbeleid aan te passen. Invoering van klantvriendelijke parkeersystemen, zoals belparkeren in heel de stad (betalen met een app op de smartphone), is een van de aanbevelingen.
Het stadsbestuur komt deze zomer met een voorstel voor een nieuw parkeerbeleid, waarover de gemeenteraad zich op 8 juli buigt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Parkeerstrop voor Sittard-Geleen
Geen parkeerboetes door missende borden in Sittard
Chaos in parkeergarage van Orbis in Geleen
Limburg pakt parkeerprobleem voor vrachtwagens aan
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen