Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurvlees in supermarkt blijkt in trek

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 8:54

De proef met de verkoop van natuurvlees in twintig vestigingen in Brabant en Limburg heeft EMTÉ-supermarkten aangenaam verrast.

Het vlees van runderen uit natuurgebieden slaat zo aan dat de keten vanaf begin komend jaar in alle 130 vestigingen natuurvlees gaat verkopen.

Succesvol
"Wij zouden pas eind dit jaar een knoop doorhakken over de proef, maar omdat consumenten zo enthousiast reageren, hebben we nu al besloten het uit te rollen over de rest van het land", zegt hoofd communicatie Wilco Jansen van groothandel Sligro, waarvan EMTÉ een onderdeel is.

"Natuurvlees is door de bank genomen 2 euro per kilo duurder dan het gangbare rundvlees, maar goedkoper dan biologisch vlees. Ik denk dat dat zeker bijdraagt aan het succes."

Natuurvlees
Natuurvlees Coöperatie Nederland (NVN) uit Heeze levert het vlees dat afkomstig is van boeren die hun runderen in natuurgebieden laten grazen als onderdeel van natuurlijk beheer. Het gaat om vrouwelijke runderen die tussen de vier tot acht jaar buiten hebben gegraasd.

NVN koopt het vlees op dit moment voornamelijk van boeren uit Limburg. De dieren grazen onder meer in de Nationale Parken De Groote Peel en de Meinweg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

FC Limburg-zuil blijkt reclame van supermarktketen
Nationaal Park De Maasduinen in Bergen
'Eenmalige subsidie nationale parken niet genoeg'
Nationaal Park De Groote Peel in Ospel
Extra geld voor Groote Peel, Maasduinen en Meinweg
Jan Linders verbant Chinees ‘kooikonijn’
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen