Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurvlees in supermarkt blijkt in trek

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 8:54

De proef met de verkoop van natuurvlees in twintig vestigingen in Brabant en Limburg heeft EMTÉ-supermarkten aangenaam verrast.

Het vlees van runderen uit natuurgebieden slaat zo aan dat de keten vanaf begin komend jaar in alle 130 vestigingen natuurvlees gaat verkopen.

Succesvol
"Wij zouden pas eind dit jaar een knoop doorhakken over de proef, maar omdat consumenten zo enthousiast reageren, hebben we nu al besloten het uit te rollen over de rest van het land", zegt hoofd communicatie Wilco Jansen van groothandel Sligro, waarvan EMTÉ een onderdeel is.

"Natuurvlees is door de bank genomen 2 euro per kilo duurder dan het gangbare rundvlees, maar goedkoper dan biologisch vlees. Ik denk dat dat zeker bijdraagt aan het succes."

Natuurvlees
Natuurvlees Coöperatie Nederland (NVN) uit Heeze levert het vlees dat afkomstig is van boeren die hun runderen in natuurgebieden laten grazen als onderdeel van natuurlijk beheer. Het gaat om vrouwelijke runderen die tussen de vier tot acht jaar buiten hebben gegraasd.

NVN koopt het vlees op dit moment voornamelijk van boeren uit Limburg. De dieren grazen onder meer in de Nationale Parken De Groote Peel en de Meinweg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nationaal Park De Maasduinen in Bergen
'Eenmalige subsidie nationale parken niet genoeg'
Nationaal Park De Groote Peel in Ospel
Extra geld voor Groote Peel, Maasduinen en Meinweg
FC Limburg-zuil blijkt reclame van supermarktketen
Jan Linders verbant Chinees ‘kooikonijn’
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen