Sint Maarten

'Je ruilt je leven niet in voor wat cola'

Juweliers, elektronicazaken, een Apple-winkel, hotels, allemaal zijn ze leeggeplunderd op Sint-Maarten na de orkaan Irma. Mensen lopen met tv's en koelkasten over straat.

Sint Maarten
'Het lijkt alsof de atoombom is gevallen op Sint Maarten'

"Ontzettend veel mensen zijn hun huis kwijtgeraakt, uit werkelijk alle winkels wordt geplunderd en op sommige plekken op het eiland lijkt het alsof de atoombom is gevallen."

Studenten schuilden in badkamer van buurman tijdens orkaan

De twee Limburgse studenten op Sint-Maarten hebben zich tijdens de orkaan Irma schuilgehouden in de badkamer van een buurman.

Kwart eeuw geleden: De grootste Limburgse aardbeving ooit

Het is donderdag precies 25 jaar geleden dat de grote aardbeving van 13 april 1992 Limburg opschrikte.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto