Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurorganisatie ziet af van uitzetten otters

Geplaatst opdinsdag 21 november 2017 - 20:20

Natuurorganisatie ARK gaat geen otters uitzetten in Limburg. Ze ziet daarvan af omdat een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement dat niet ziet zitten.

In een statencommissie spraken CDA, SP, VVD, PVV en Partij voor de Dieren zich vorige week vrijdag uit tegen het uitzetten van de beestjes. Ark zegt op haar site het jammer te vinden en het te betreuren dat de provinciale politiek tegen is.

Ongegrond
De argumenten die werden gebruikt - zoals landbouwschade en overdracht van dierziektes op mensen - zijn ook ongegrond, aldus de natuurorganisatie. Ark heeft een vergunning om tot 2020 otters uit te zetten. Maar ze wil dat niet doen tegen de wens van het Limburgs Parlement in.

Geïnvesteerd
Zij wijst er wel op dat in een groot deel van Limburg de afgelopen jaren is geïnvesteerd in het geschikt maken van gebieden voor de otter door Rijkswaterstaat, provincie, gemeenten, Waterschap Limburg en natuurorganisaties. Zo zijn bijvoorbeeld gevaarlijke wegen voorzien van veilige passages voor de otter.

Draagvlak
Ark stelt verder dat veel werk is gemaakt van draagvlak, van sportvissers tot GaiaZOO in Kerkrade. Dat werkt mee aan een Europees fokprogramma voor de otter. Limburg mist nu de terugkeer van een iconische soort op korte termijn, concludeert Ark. Ze gaat nu verder met het elders in het land uitzetten van otters.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen