Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurorganisatie ziet af van uitzetten otters

Geplaatst opdinsdag 21 november 2017 - 20:20

Natuurorganisatie ARK gaat geen otters uitzetten in Limburg. Ze ziet daarvan af omdat een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement dat niet ziet zitten.

In een statencommissie spraken CDA, SP, VVD, PVV en Partij voor de Dieren zich vorige week vrijdag uit tegen het uitzetten van de beestjes. Ark zegt op haar site het jammer te vinden en het te betreuren dat de provinciale politiek tegen is.

Ongegrond
De argumenten die werden gebruikt - zoals landbouwschade en overdracht van dierziektes op mensen - zijn ook ongegrond, aldus de natuurorganisatie. Ark heeft een vergunning om tot 2020 otters uit te zetten. Maar ze wil dat niet doen tegen de wens van het Limburgs Parlement in.

Geïnvesteerd
Zij wijst er wel op dat in een groot deel van Limburg de afgelopen jaren is geïnvesteerd in het geschikt maken van gebieden voor de otter door Rijkswaterstaat, provincie, gemeenten, Waterschap Limburg en natuurorganisaties. Zo zijn bijvoorbeeld gevaarlijke wegen voorzien van veilige passages voor de otter.

Draagvlak
Ark stelt verder dat veel werk is gemaakt van draagvlak, van sportvissers tot GaiaZOO in Kerkrade. Dat werkt mee aan een Europees fokprogramma voor de otter. Limburg mist nu de terugkeer van een iconische soort op korte termijn, concludeert Ark. Ze gaat nu verder met het elders in het land uitzetten van otters.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen