Historische Volmolen in Epen gekraakt

De Volmolen in Epen is sinds ongeveer anderhalve maand gekraakt. Er huizen nu twee bewoners in met een hond.

Restauratie grottenreplica van de Nachtwacht weer van start

De honderd jaar oude replica van de Nachtwacht in de grotten in Maastricht wordt al sinds oktober vorig jaar gerestaureerd.

'Stop met volstorten zwemplas ENCI-groeve'

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat Natuurmonumenten acuut moet stoppen met het volstorten van de zwemplas in de ENCI-groeve in Maastricht.

Geen natuurbad meer in ENCI-groeve

Er komt definitief geen natuurbad meer in de ENCI-groeve in Maastricht.

Poelen Brunssummerheide besmet met blauwalg

De poelen en vennen op de Brunssummerheide zijn besmet met blauwalg.

Actiegroep maakt bezwaar tegen natuurbegraafplaats

De stichting 'Natuurbegraven, waarom niet?' heeft bezwaar aangetekend bij de Raad van State tegen de komst van een natuurbegraafplaats bij Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek.

Boswachter over bedreigende buizerd: 'Blijf rustig'

Mocht de agressieve buizerd van het Kelmonderbos op je afkomen, blijf dan vooral rustig. Dat is het advies van de boswachter van Natuurmonumenten.

Slachtoffer Schotse hooglander: 'Ik durf er niet meer langs'

De vrouw die zondag in de Schinveldse bossen op de hoorns werd genomen door een Schotse Hooglander, keert voorlopig niet terug naar het natuurgebied.

Schotse hooglander neemt vrouw op de hoorns

Een wandelaar is zondag in de Schinveldse bossen op de hoorns genomen door een Schotse hooglander. De vrouw uit Brunssum raakte daarbij gewond.

Wandelaars met loslopende honden op de bon geslingerd

Op de Brunssummerheide hebben 20 wandelaars zaterdag een boete gekregen omdat hun hond los liep.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda