Overslaan en naar de inhoud gaan

'Natuurhistorisch Museum wordt geen provinciaal museum'

Geplaatst opzondag 27 januari 2019 - 21:21

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans ziet niks in het voorstel van GroenLinks om van het Natuurhistorisch Museum in Maastricht een provinciaal museum te maken.

Volgens de gedeputeerde is daar geen enkele grondslag voor te vinden in het cultuurbeleid van de provincie.

Willekeur
Koopmans: "Er zijn bovendien meer bijzondere en in hun soort relevante musea in Limburg. Zoals het Kantmuseum in Horst, museum de Locht in Melderslo of het museum over de Tweede Wereldoorlog in Beek", aldus Koopmans in een statencommissie. "Waarom een mooi maar toevallig genoemd museum eruit pikken", zo vroeg hij zich af.

Verkiezingsprogramma
Het plan om van het Natuurhistorisch Museum een provinciaal museum te maken, staat in het verkiezingsprogramma van GroenLinks voor de provinciale statenverkiezingen van maart. De partij stelt ook voor het museum te verhuizen van het Jekerkwartier in Maastricht naar de ENCI-groeve in die gemeente. Maar gedeputeerde Koopmans is daar dus niet voor gewonnen.

Lees ook: GroenLinks wil Natuurhistorisch Museum verhuizen

Handen vol
Koopmans zegt ook dat de provincie al de handen vol heeft aan de huidige drie provinciale musea. Dat zijn het Bonnefantenmuseum in Maastricht, het Limburgs Museum in Venlo en het Continium in Kerkrade. Daar gaat jaarlijks meer dan 15 miljoen euro provinciaal geld naar toe.

Koepel
Koopmans ziet voor de drie musea wel een rol als een soort koepel waarin zaken met kleinere musea worden besproken.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen