Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurgenezer Klaus Ross hoort uitspraak

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 6:24

De rechtbank in het Duitse Krefeld doet maandag uitspraak in het proces tegen de Duitse alternatieve genezer Klaus Ross.

Hij staat terecht voor de dood van drie patiënten, onder wie twee Nederlanders. Ross had destijds een alternatieve kankerkliniek in Bracht, net over de grens bij het Limburgse dorpje Swalmen, waar vooral Nederlanders aanklopten.

Ernstig ziek
Justitie beschuldigt hem van dood door schuld en schending van de geneesmiddelenwet. Hij zou zijn ernstig zieke patiënten in 2016 een overdosis van een bepaald preparaat hebben toegediend.

Pleidooi
Maandag begint het Openbaar Ministerie met zijn requisitoir, en daarna houdt raadsvrouw Ursula Bissa haar pleidooi. Na een schorsing doet de rechtbank vervolgens uitspraak in de zaak.

3-broompyruvaat
Hij behandelde zijn patiënten onder meer met de stof 3-broompyruvaat (3-BP). Dit preparaat was in 2016 niet goedgekeurd als geneesmiddel, maar de toepassing was in het algemeen niet verboden.

Weegschaal
Volgens de Duitse justitie had Ross een ongeschikte weegschaal gebruikt en het middel veel te hoog gedoseerd. Twee vrouwen en één man stierven. Onder hen zijn een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. In totaal onderzocht justitie ongeveer zeventig sterfgevallen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen