Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurgenezer Klaus Ross hoort uitspraak

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 6:24

De rechtbank in het Duitse Krefeld doet maandag uitspraak in het proces tegen de Duitse alternatieve genezer Klaus Ross.

Hij staat terecht voor de dood van drie patiënten, onder wie twee Nederlanders. Ross had destijds een alternatieve kankerkliniek in Bracht, net over de grens bij het Limburgse dorpje Swalmen, waar vooral Nederlanders aanklopten.

Ernstig ziek
Justitie beschuldigt hem van dood door schuld en schending van de geneesmiddelenwet. Hij zou zijn ernstig zieke patiënten in 2016 een overdosis van een bepaald preparaat hebben toegediend.

Pleidooi
Maandag begint het Openbaar Ministerie met zijn requisitoir, en daarna houdt raadsvrouw Ursula Bissa haar pleidooi. Na een schorsing doet de rechtbank vervolgens uitspraak in de zaak.

3-broompyruvaat
Hij behandelde zijn patiënten onder meer met de stof 3-broompyruvaat (3-BP). Dit preparaat was in 2016 niet goedgekeurd als geneesmiddel, maar de toepassing was in het algemeen niet verboden.

Weegschaal
Volgens de Duitse justitie had Ross een ongeschikte weegschaal gebruikt en het middel veel te hoog gedoseerd. Twee vrouwen en één man stierven. Onder hen zijn een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. In totaal onderzocht justitie ongeveer zeventig sterfgevallen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen