Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Natuurgebied in Sittard afgezet na vondst gevaarlijke stof

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 13:14

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is vrijdagmiddag ingeschakeld om een gevaarlijke stof, die werd gevonden in natuurgebied de Schwienswei in Sittard, onschadelijk te maken.

Dat meldt de brandweer via Twitter.

Brand
Vrijdagochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in het natuurgebied aan de noordoostrand van de stad. De brandweer had de brand snel onder controle. Bij de rivierbedding werd een 'fosforachtige stof' gevonden.

Lees ook: Brandweer rukt uit voor brand in natuurgebied Sittard

EOD
Volgens de brandweer ging zij er in de eerste instantie van uit dat er rode fosfor was gevonden. Dit is een zeer brandbare stof. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld om alles onschadelijk te maken, maar dit was uiteindelijk niet nodig. Het bleek om witte fosfor te gaan.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen