Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Natuurgebied in Sittard afgezet na vondst gevaarlijke stof

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 13:14

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is vrijdagmiddag ingeschakeld om een gevaarlijke stof, die werd gevonden in natuurgebied de Schwienswei in Sittard, onschadelijk te maken.

Dat meldt de brandweer via Twitter.

Brand
Vrijdagochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in het natuurgebied aan de noordoostrand van de stad. De brandweer had de brand snel onder controle. Bij de rivierbedding werd een 'fosforachtige stof' gevonden.

Lees ook: Brandweer rukt uit voor brand in natuurgebied Sittard

EOD
Volgens de brandweer ging zij er in de eerste instantie van uit dat er rode fosfor was gevonden. Dit is een zeer brandbare stof. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld om alles onschadelijk te maken, maar dit was uiteindelijk niet nodig. Het bleek om witte fosfor te gaan.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen