Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurgebied langs Grensmaas voorlopig afgesloten

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 9:37

De natuurgebieden langs de Grensmaas blijven voorlopig nog dicht voor bezoekers. Boswachters gaan eerst controleren of de terreinen veilig te betreden zijn.

Natuurmonumenten roept mensen op nog niet te komen, ook niet om te helpen. Zodra duidelijk is dat de terreinen veilig zijn 'kunnen we zeker hulp gebruiken'.

Veiligheid
De natuurgebieden zijn door het hoogwater veranderd en kletsnat. Dit kan voor onverwachte en gevaarlijke situaties zorgen, door bijvoorbeeld drijfzand, instabiele wanden en wegtrekkend water.

Boswachters lopen de terreinen na om te kijken welke schade er is en hoeveel dieren het hoogwater niet hebben overleefd. De kadavers van deze grote en kleine dieren moeten eerst opgeruimd worden. Als het gebied daarna veilig verklaard is, zijn bezoekers weer welkom.

Runderen en paarden
Volgens Natuurmonumenten maken de Galloway-runderen en Konikpaarden het goed. Zij zijn al eerder naar hoger gelegen delen, buiten de natuurgebieden of op stal gezet. Ze worden door boswachters, boeren uit de omgeving en vrijwilligers goed in de gaten gehouden en ze hebben voldoende eten.

Natuurmonumenten vragen voorbijgangers om de dieren met rust te laten en afstand te bewaren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen