Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurclubs willen ecoduct over Zuid-Willemsvaart

Geplaatst opvrijdag 27 oktober 2017 - 17:41

Een ecoduct over de Zuid-Willemsvaart bij Weert is volgens Natuurmonumenten de enige manier om te voorkomen dat er met de regelmaat van de klok dieren in het kanaal verdrinken.

Ook andere natuurorganisaties en de Partij voor de Dieren willen dat er een oplossing komt voor wild dat de Zuid-Willemsvaart wil oversteken.

Vrijdag moest de brandweer alweer in actie komen om een wild zwijn uit het water te halen, en net als eerdere keren overleefde het beest de zwempartij niet.

Lees ook: Everzwijn overleden ondanks reddingspoging brandweer

Barrière
Het kanaal snijdt het grensoverschrijdende natuurgebied Kempen-Broek doormidden. De verschillende groene gebieden in Kempen-Broek zijn de afgelopen decennia met elkaar verbonden door groenstroken. Maar het kanaal met parallelweg N564 vormen een bijna onneembare barrière voor wild dat op zoek gaat naar voedsel of een nieuw territorium.

Wildtrapjes
Rijkswaterstaat heeft tussen Weert en de Belgische grens twaalf zogeheten Fauna Uittreed Plekken aangelegd, waar het wild gemakkelijk in en uit het water kan komen. Maar die bieden volgens de natuurclubs geen echte oplossing voor het probleem. Vooral omdat de dieren ook nog de drukke N564 moeten oversteken.

"Een ecoduct zou de oplossing zijn, misschien in combinatie met een fietsersbrug", zegt Natuurmonumenten. Het zou het eerste ecoduct zijn in Nederland over een waterweg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts