Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurclub wil omstreden windmolens Blerick ergens anders

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 17:37

De Natuur- en Milieufederatie stelt voor om zes van de negen geplande windmolens bij Blerick te verplaatsen naar plekken langs de A67. Dat staat in een brief aan de provinciale politiek.

In de brief staat dat de organisatie 'grote moeite' heeft met het voorstel van het provinciebestuur om het omstreden windmolenplan in Blerick door te zetten omdat tweederde van de molens te dicht bij beschermde natuurgebieden ligt.

De Natuur- en Milieufederatie is wel voorstander van een totaalplan voor Limburg om aan de afspraken over windenergie met het Rijk te kunnen voldoen. Dat komt neer op 30 tot 35 windmolens.

Lees ook: Debat windmolens Blerick met drie weken uitgesteld

Andere plekken
De club stelt voor om aan te sluiten bij bestaande initiatieven zoals bij Ospeldijk en Egchel, maar op drie plekken zou voor een andere plek gekozen moeten worden. Behalve voor zes van de negen windmolens in Blerick, gaat het om de drie geplande windturbines bij de Grijze Heide in Weert en om vier windmolens bij Holtum-Noord.

De Natuur- en Milieufederatie stelt als alternatief voor de Grijze Heide locaties in Venray voor langs de A73. De windmolens voor Holtum-Noord zouden wat oostelijker moeten komen te liggen.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen