Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurclub wil omstreden windmolens Blerick ergens anders

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 17:37

De Natuur- en Milieufederatie stelt voor om zes van de negen geplande windmolens bij Blerick te verplaatsen naar plekken langs de A67. Dat staat in een brief aan de provinciale politiek.

In de brief staat dat de organisatie 'grote moeite' heeft met het voorstel van het provinciebestuur om het omstreden windmolenplan in Blerick door te zetten omdat tweederde van de molens te dicht bij beschermde natuurgebieden ligt.

De Natuur- en Milieufederatie is wel voorstander van een totaalplan voor Limburg om aan de afspraken over windenergie met het Rijk te kunnen voldoen. Dat komt neer op 30 tot 35 windmolens.

Lees ook: Debat windmolens Blerick met drie weken uitgesteld

Andere plekken
De club stelt voor om aan te sluiten bij bestaande initiatieven zoals bij Ospeldijk en Egchel, maar op drie plekken zou voor een andere plek gekozen moeten worden. Behalve voor zes van de negen windmolens in Blerick, gaat het om de drie geplande windturbines bij de Grijze Heide in Weert en om vier windmolens bij Holtum-Noord.

De Natuur- en Milieufederatie stelt als alternatief voor de Grijze Heide locaties in Venray voor langs de A73. De windmolens voor Holtum-Noord zouden wat oostelijker moeten komen te liggen.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen